espa pkm

Κυριακή, 19 Απριλίου 2026, 4:09:03 πμ

Ελλάδα

Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2015 17:50

Χιλιάδες οι πρόσφυγες και πάλι στη Μυτιλήνη

Συντάκτης:

Ανεξέλεγκτες οι ροές μεταναστών και προσφύγων στη Λέσβο τις τελευταίες τρεις μέρες. Εκμεταλλευόμενοι τον καλό καιρό το τελευταίο τριήμερο, έφτασαν στη Λέσβο περισσότεροι από 7.000 πρόσφυγες, οι περισσότεροι με εκατοντάδες πλαστικές βάρκες που προσέγγισαν τη βόρεια ακτογραμμή του νησιού μεταξύ Σκάλας Συκαμνιάς και Μολύβου.

Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2015 17:50

Δύο χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Συντάκτης:
Στις 18 Σεπτεμβρίου συμπληρώνονται δύο χρόνια από τη δολοφονία στο Κερατσίνι του 34χρονου αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Γ.Ρουπακιά.

Η δολοφονία αποτέλεσε το σημείο καμπής για την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής από τις Αρχές, ωστόσο η δίκη για την εγκληματική οργάνωση, που ξεκίνησε φέτος, προχωρά με ιδιαίτερα αργούς ρυθμούς και χωρίς την παρουσία της ηγεσίας της ΧΑ.
Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2015 17:50

Κείμενο στήριξης του Ποταμιού από 117 προσωπικότητες

Συντάκτης:
Ακαδημαϊκοί, προσωπικότητες της τέχνης και της επιστήμης υπογράφουν κείμενο υποστήριξης του Ποταμιού. Μεταξύ αυτών ο ομότιμος καθηγητής του LSE Νίκος Μουζέλης, ο συνθέτης - κιθαριστής Νότης Μαυρουδής, η κριτικός λογοτεχνίας Ελισάβετ Κοτζιά, ο καθηγητής αρχαίας ιστορίας στο Princeton 'Αγγελος Χανιώτης, o σεισμολόγος Σάκης Κουρουζίδης και 112 ακόμα προσωπικότητες στηρίζουν το Ποτάμι.
Κυνική ομολογία ενοχής από τον υπόδικο αρχηγό της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο για τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα ακριβώς δύο χρόνια πριν, στις 18 Σεπτεμβρίου 2013 στο Κερατσίνι στην εκπομπή του Νίκου χατζηνικολάου στον Real FM την Πέμπτη το μεσημέρι, τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.
Σκληρή απάντηση έδωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών στις συνεχιζόμενες κατηγορίες της Βουδαπέστης ότι οι ελληνικές αρχές δεν κάνουν όσα θα έπρεπε για τη φύλαξη των συνόρων της χώρας με αποτέλεσμα να έχει αυξηθεί ο αριθμός των μεταναστών που εισέρχονται στην Ευρώπη και να δημιουργούνται προβλήματα στα υπόλοιπα κράτη - μέλη.
Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2015 15:50

Περιφέρεια Αττικής: Οδηγίες για τις εκλογές

Συντάκτης:
Η Περιφέρεια Αττικής ενημερώνει τους πολίτες σχετικά με τις βουλευτικές εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου 2015:

Σύμφωνα με τις διατάξεις του ΠΔ 66/2015 οι εκλογές θα διεξαχθούν την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015 και η ψηφοφορία θα διαρκέσει από ώρα 07.00 έως ώρα 19.00.
Ο ευρωπαίος επίτροπος Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Αβραμόπουλος ανέφερε πως η άσκηση βίας και το ύψωμα τειχών δεν μπορεί να σταματήσει τα προσφυγικά ρεύματα, μιλώντας από τη Βουδαπέστη.

«Έχουμε ηθικό καθήκον να παρέχουμε προστασία» τόνισε, καλώντας την Ουγγαρία να συνεργαστεί με τους «28» στην προσφυγική κρίση -μία ημέρα μετά τις εικόνες στο φράχτη που προκάλεσαν την αντιδράσεις ακόμη και από τα Ηνωμένα Έθνη.
Επιστρέφονται από αύριο Παρασκευή οι άδειες οδήγησης, καθώς και οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων), προκειμένου να διευκολυνθούν οι ψηφοφόροι που θα κινηθούν με τα δικά τους μεταφορικά μέσα για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος.

Για καθοδηγουμένη επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο το πρωί της Πέμπτης, μιλώντας σον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1ο Αλέκος Φλαμπουράρης. Ο πρώη υπόυργός θεωρεί ότι έχει δώσει πλήρεις απαντήσεις για την σχέση του με την εταιρεία «Διάτμηση» και τόνισε ότι έχει στοχοποιηθεί λόγω των εκλογών.

Επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, ο κ. Κουτσούμπας κάλεσε τους πολίτες να μην πέσουν στο κλίμα πόλωσης και να ενισχύσουν «τη δύναμη που πραγματικά αυτή τη στιγμή που θα παίξει το ρόλο της λαϊκής αντιπολίτευσης».