espa pkm

Τρίτη, 21 Απριλίου 2026, 11:59:46 πμ

Ελλάδα

Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2015 10:50

Πάτρα: 15χρονος σκότωσε με καραμπίνα ανήλικο μαθητή

Συντάκτης:

Δεκαπεντάχρονος μαθητής στην Κάτω Αχαΐα πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα και τραυμάτισε 17χρονο μαθητή, ο οποίος κατέληξε αργότερα στο νοσοκομείο. Ο 15χρονος δράστης συνελήφθη το βράδυ της Κυριακής και έρευνες για τις συνθήκες υπό τις οποίες έγινε το φονικό διεξάγει το τοπικό αστυνομικό τμήμα.

Τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου θα γίνει η καταβολή των δόσεων ρύθμισης του νόμου 4305/2014, μέσω άμεσης χρέωσης τραπεζικού λογαριασμού (πάγια εντολή) στον ΟΑΕΕ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού, ασφαλισμένοι που έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση, θα πρέπει να μεριμνήσουν, ώστε να υπάρχει επαρκές υπόλοιπο στο λογαριασμό τους κατά την ώρα εκτέλεσης παγίων εντολών της τράπεζας επιλογής τους για την εξόφληση δόσης της 21.9.2015 και τυχόν μη εξοφληθέντων δόσεων με ημερομηνία πληρωμής 21.8.2015.
Ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα πραγματοποιείται από τις 7.30 μ.μ. στο Κερατσίνι (πλάτεια Κύπρου, Δημαρχείο) .

Στην ομιλία παρευρίσκεται και θα απευθύνει τρίλεπτο χαιρετισμό στην έναρξη, η Γκάμπι Τσίμερ, επικεφαλής της Ομάδας της Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο.
«Ο στόχος μας είναι να έχουμε ένα ποσοστό της τάξης του 10%. Μόνο αν πάρουμε ένα μεγάλο ποσοστό θα καταλάβει το πολιτικό σύστημα ότι ο κόσμος θέλει να τα αλλάξει όλα» τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης, στη διάρκεια ανοιχτής συζήτησης με τους κατοίκους της Αγίας Βαρβάρας, της γειτονίας των παιδικών του χρόνων, το βράδυ της Κυριακής.
«Τέλος στο πολιτικό άσυλο, για όλους τους πολιτικούς», ζήτησε την Κυριακή από την Πάτρα ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε προεκλογική συγκέντρωση.

Ο Πάνος Καμμένος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα της λίστα Λαγκάρντ, τονίζοντας ότι «αυτή η εβδομάδα να είναι μια σημαντική εβδομάδα, που ο ελληνικός λαός οφείλει να μάθει την αλήθεια, διότι γύρισαν από το Παρίσι τέσσερις έντιμοι εισαγγελείς, που εξέτασαν τον Ερβέ Φαλσιανί».
Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2015 01:50

Συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης του Αλέξη Τσίπρα στην ΕΡΤ

Συντάκτης:
Ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα πραγματοποιείται από τις 7.30 μ.μ. στο Κερατσίνι (πλάτεια Κύπρου, Δημαρχείο) .

Στην ομιλία παρευρίσκεται και θα απευθύνει τρίλεπτο χαιρετισμό στην έναρξη, η Γκάμπι Τσίμερ, επικεφαλής της Ομάδας της Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο.
Προτάσσοντας την ανάγκη «επιβίωσης» της ζώνης Σένγκεν -ιδιαίτερα πολύτιμης για τις πρώην κομμουνιστικές χώρες- επιχειρεί η Κομισιόν να κάμψει τη συλλογική αντίσταση κρατών της ανατολικής Ευρώπης στο σχέδιο Γιούνκερ για την ανακατανομή 160.000 προσφύγων στα κράτη-μέλη της ΕΕ.
Την παραμονή της κρίσιμης συνόδου των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ επί του σχεδίου Γιούνκερ και στη σκιά δηλώσεων ότι φθάνει στα όρια των δυνατοτήτων της ως προς την υποδοχή προσφύγων, η Γερμανία κάνει μεταστροφή στο προσφυγικό σταματώντας τα τρένα από την Αυστρία.
Νέα προσφυγική τραγωδία εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά του Φαρμακονησίου καθώς τρεις μετανάστες - ανάμεσά τους και ένα παιδί- πνίγηκαν όταν λέμβος στην οποία επέβαιναν περίπου 100 άτομα ανατράπηκε.
Δεδομένο το σχηματισμό κυβέρνησης που θα εφαρμόσει αντιλαϊκά βάρβαρα μέτρα θεωρεί ο Δημήτρης Κουτσούμπας για την επομένη των εκλογών. Όπως τόνισε, το ΚΚΕ πρέπει να βγει δυνατό για να αποτραπούν τα χειρότερα.