espa pkm

Παρασκευή, 17 Απριλίου 2026, 2:19:51 πμ

Ελλάδα

Σε συνομιλίες με την Ελλάδα και την Ιταλία για το προσφυγικό βρίσκεται ο Μπαράκ Ομπάμα.

Ο αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι οι επαφές γίνονται προκειμένου να υπάρξει «βελτίωση των θαλάσσιων επιχειρήσεων» με στόχο τη μεγαλύτερη επιτήρηση προκειμένου να μη χάνονται ζωές προσφύγων κατά τον διάπλου τους.
Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2015 14:50

Μαρτυρίες στο Reuters: O πατέρας του Αϊλάν οδηγούσε τη βάρκα

Συντάκτης:
Νέα τροπή στην τραγική ιστορία του τρίχρονου Αϊλάν που στοιχειώνει την Ευρώπη, δίνουν καταγγελίες άλλων μεταναστών που επέβαιναν στην ίδια βάρκα, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι ο πατέρας του Αϊλάν, Αμπντoυλάχ Κουρντί συνεργαζόταν με τους διακινητές και ήταν εκείνος που οδηγούσε τη βάρκα που βυθίστηκε.
Τον οδικό χάρτη μιας νέας κυβέρνησης με κορμό τη Ν.Δ. για την επανεκκίνηση της οικονομίας και με τον ίδιο Πρωθυπουργό, αναμένεται να παρουσιάσει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης το βράδυ του Σαββάτου από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.
Τέσσερις ανήλικοι μετανάστες αγνοούνται στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Σάμου, μετά την ανατροπή πλαστικού σκάφους στο οποίο επέβαιναν.

Πλωτό σκάφος του Λιμενικού εντόπισε και περισυνέλεξε σώους 24 μετανάστες. Σύμφωνα με δήλωσή τους, το σκάφος στο οποίο επέβαιναν ανετράπη και αγνοούνται τέσσερις ανήλικοι.
Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2015 13:50

Αγνοούνται 4 ανήλικοι μετανάστες βόρεια της Σάμου

Συντάκτης:
Τέσερις ανήλικοι μετανάστες αγνοούνται στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Σάμου μετά την ανατροπή σκάφους που τους μετέφερε.

Πλωτό του λιμενικού εντόπισε και περισυνέλεξε σώους από τη θάλασσα στη συγκεκριμένη περιοχή 24 μετανάστες.
Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2015 09:50

Μπίζνες θανάτου με τους πρόσφυγες

Συντάκτης:
Χιλιάδες πρόσφυγες εμπιστεύονται καθημερινά τη ζωή τους σε διακινητές για να φθάσουν στην Ευρώπη - και πολλοί πεθαίνουν καθ' οδόν. Οι λαθρέμποροι όμως κερδίζουν αμύθητα ποσά και δεν τους απασχολεί καθόλου η ασφάλεια των «πελατών» τους.
Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2015 09:50

Γέμισε ο Ελαιώνας πριν καλά-καλά ανοίξει

Συντάκτης:
Το Ανοιχτό Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στον Ελαιώνα έχει ήδη γεμίσει, λιγότερο από έναν μήνα αφότου άρχισε να λειτουργεί. Αρχικά φιλοξενούσε 250 αφγανούς πρόσφυγες που μεταφέρθηκαν εκεί από το Πεδίον του Αρεως.
Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2015 09:50

Περιφερειακό πάρκο χαμένο στη γραφειοκρατία

Συντάκτης:
Εννέα μήνες μετά τη θετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) επί του προεδρικού διατάγματος (ΠΔ) για τον υγρότοπο στο Βουρκάρι Μεγάρων, το θέμα παραμένει ακόμη σε εκκρεμότητα.

Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο θεωρεί ότι το Βουρκάρι έχει υποβαθμιστεί και η προστασία του είναι επιβεβλημένη.
Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2015 09:50

Νέα εμπλοκή στο Μετρό Θεσσαλονίκης

Συντάκτης:
Απρόσμενες εξελίξεις καταγράφονται στο πολύπαθο έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης. Λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου, η υπηρεσιακή κυβέρνηση προωθεί στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) πρόταση του δήμου Θεσσαλονίκης που δημιουργεί αμφιβολίες για το μέλλον του σταθμού Βενιζέλου, καθώς τροποποιεί την προηγούμενη συμφωνία μεταξύ της Αττικό Μετρό, του υπουργείου Πολιτισμού και του δήμου για απομάκρυνση, επανατοποθέτηση και ανάδειξη των αρχαιοτήτων που βρέθηκαν στον υπό κατασκευή σταθμό, με παράλληλη κατασκευή και λειτουργία του μητροπολιτικού σιδηρόδρομου της πόλης.
Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2015 09:50

Ολα για όλα για την δημοφιλία του Τσίπρα

Συντάκτης:
Παρά την αισιοδοξία που επιμένουν να μεταδίδουν από την Κουμουνδούρου, κάποια ευρήματα του νέου κύματος δημσοκοπήσεων επιχειρείται να ερμηνευτούν και να αναλυθούν, καθώς εξακολουθούν να προκαλούν προβληματισμό.

Το πρώτο μεταξύ αυτών των στοιχείων είναι η σταθερά μέτρια δημοφιλία του Αλ.