espa pkm

Σάββατο, 18 Απριλίου 2026, 11:51:23 μμ

Ελλάδα

Εγινε δεκτή η πρόταση της Κουμουνδούρου για διεξαγωγή δύο ντιμπέιτ στις 10 και 14 Σεπτεμβρίου.

Η πρώτη τηλεμαχία θα διεξαχθεί με τους αρχηγούς όλων των κομμάτων στις 10 Σεπτεμβρίου και η δεύτερη ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη στις 14 Σεπτεμβρίου.
Συγκυβέρνηση των κομμάτων «της νέας μνημονιακής συναίνεσης», με πιο πιθανό σενάριο συνεργασία του «εναπομείναντα ΣΥΡΙΖΑ» με τη ΝΔ, προβλέπει ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Μετά τις εκλογές προβλέπω ότι τα κόμματα της νέας μνημονιακής συναίνεσης θα συγκυβερνήσουν με περισσότερο πιθανό σενάριο τη συνεργασία του εναπομείναντα ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ, καθώς έχουν έναν κοινό προγραμματικό προσανατολισμό: Το τρίτο μνημόνιο και την εφαρμογή του», δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM.
Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2015 17:50

Στον Πειραιά δύο πλοία με περίπου 4.200 μετανάστες

Συντάκτης:
το λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να καταπλεύσουν εντός της ημέρας δύο επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία από τη Μυτιλήνη, μεταφέροντας περίπου 4.230 μετανάστες.

Συγκεκριμένα στις 12 το μεσημέρι αναχώρησε από τη Λέσβο το καταμαράν «ΤΕRA JET» με σημαία Κύπρου αφού παρέλαβε 1.730 μετανάστες.
Η διαχείριση των προσφυγικών ροών και η προώθηση του Προεδρικού Διατάγματος για τη λειτουργία της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων το οποίο ήταν σε εκκρεμότητα από πέρυσι αποτελούν δυο από τις βασικές προτεραιότητες του υπηρεσιακού υπουργού Ναυτιλίας Χρήστου Ζώη.
Ευρεία διυπουργική σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Τετάρτης στο Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, προκειμένου να εξεταστεί το μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα.

Θα συμμετάσχουν οι υπουργοί, τα χαρτοφυλάκια των οποίων, σχετίζονται με τη διαχείριση του προβλήματος.

Ραντεβού με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, προκειμένου, όπως είπε, να συζητηθούν θέματα όπως ο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, το μεταναστευτικό και τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Ευ.

Να παρθούν άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα για την πλήρη λειτουργία των παιδικών σταθμών, υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο κ. Κουτσούμπας σημειώνει ότι σήμερα, που ξεκινούν τυπικά τη λειτουργία τους οι βρεφονηπιακοί σταθμοί στους δήμους της χώρας «θα μπορούσε να πει κάποιος ότι είμαστε στο 'και πέντε', αφού ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των αιτήσεων και η επιλογή των παιδιών, ενώ λείπει το αναγκαίο προσωπικό.

Διττός είναι ο στόχος του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα στον χειρισμό του προσφυγικού: Να απαλύνει τον πόνο των προσφύγων και να θεραπεύσει την όχληση για την τοπική κοινωνία.

Όπλα βρέθηκαν σε φορτηγό με ξένη σημαία στη θαλάσσια περιοχή της Κρήτης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο εντοπισμός του οπλισμού έγινε κατά τη διάρκεια επιχείρησης του Λιμενικού Σώματος στο οποίο πήρε μέρος Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης και Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών του Λ.

Ραντεβού με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, προκειμένου, όπως είπε, να συζητηθούν θέματα όπως ο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, το μεταναστευτικό και τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Ευ.