espa pkm

Δευτέρα, 13 Απριλίου 2026, 6:38:02 μμ

Ελλάδα

Λίγο πριν την ψηφοφορία στη γερμανική βουλή για το τρίτο πρόγραμμα, Μέρκελ και Σόιμπλε προσπαθούν να πάρουν με το μέρος τους όσο το δυνατόν περισσότερους βουλευτές. Το διακύβευμα είναι το πολιτικό κύρος της καγκελαρίου μεταδίδει η Deutsche Welle.
Κλειστή είναι η λεωφόρος Κηφισίας στο ύψος του Φάρου Ψυχικού καθώς στο σημείο έχουν μεταβεί δυνάμεις της Αντιτρομοκρατικής.

Η Υπηρεσία κατέφθασε στο σημείο μετά από ειδοποίηση ότι υπάρχει ύποπτο κουτί που θα πρέπει να εξεταστεί προκειμένου να βεβαιωθεί ότι δεν σχετίζεται με κάποιο εκρηκτικό μηχανισμό ή άλλο υλικό σχετικό με τρομοκρατική ενέργεια.
Κυριακή, 16 Αυγούστου 2015 17:50

Κατριβάνου: «Θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης αν ζητηθεί»

Συντάκτης:
«Παρόλες τις διαφωνίες μας, μας ενώνει μια πραγματική και μεγάλη αγωνία να παραμείνουμε ενωμένοι ως ΣΥΡΙΖΑ», τονίζει η βουλευτής του κόμματος Βασιλική Κατριβάνου στην ΕΡΤ.

Η κ. Κατριβάνου, η οποία συνυπογράφει την επιστολή των 17 στελεχών, εκτιμά ότι «οι διαφορές είναι πολύ σημαντικές και η ενότητα έχει πληγεί επίσης σημαντικά».
Να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, κάλεσε τους 162 βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, τονίζοντας πως έτσι «δεν θα παραστεί ανάγκη να προχωρήσουμε σε εκλογές».

Μιλώντας στον Σκάι, ο Αλ.
Κυριακή, 16 Αυγούστου 2015 16:50

Διάψευση Πανούση για εντολή έρευνας σε κελιά

Συντάκτης:
Με αιχμές απάντησε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιάννης Πανούσης σε δημοσιεύματα και κείμενα διαμαρτυρίας σχετικά με εντολή του για διενέργεια έρευνας σε κελιά. Ο κ. Πανούσης διέψευσε την ύπαρξη τέτοιας εντολής και έκανε λόγο για προσπάθεια να «κρύψουν τα ανομήματα τους ορισμένοι υπόγειοι, διπρόσωποι τάχα δικαιωματίες».
Κλειστή είναι η λεωφόρος Κηφισίας στο ύψος του Φάρου Ψυχικού καθώς στο σημείο έχουν μεταβεί δυνάμεις της Αντιτρομοκρατικής.

Η Υπηρεσία κατέφθασε στο σημείο μετά από ειδοποίηση ότι υπάρχει ύποπτο κουτί που θα πρέπει να εξεταστεί προκειμένου να βεβαιωθεί ότι δεν σχετίζεται με κάποιο εκρηκτικό μηχανισμό ή άλλο υλικό σχετικό με τρομοκρατική ενέργεια.

«Θεωρώ πιθανό το ενδεχόμενο η κυβέρνηση - και το θεωρώ και λογικό - να ζητήσει την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης - κάτι που θα υποχρεώσει τους πάντες να τοποθετηθούν με σαφήνεια, ευκρίνεια, αξιοπιστία και νομίζω ότι το σενάριο των εκλογών μέσα στους επόμενους μήνες είναι εξαιρετικά πιθανό», δήλωσε το πρωί της Δευτέρας μιλώντας στην τηλεόραση του «Σκάι» ο ευρωββουλευτής του Σκάι, Δημήτρης Παπαδημούλης.
Κυριακή, 16 Αυγούστου 2015 15:50

Σκουρλέτης: «Πρέπει οπωσδήποτε να γίνουν εκλογές»

Συντάκτης:
«Πρέπει οπωσδήποτε να γίνουν εκλογές», δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος επισήμανε ότι η σημερινή πραγματικότητα, έτσι όπως αυτή έχει διαμορφωθεί, είναι πολύ διαφορετική από το προηγούμενο διάστημα και δεν πρέπει να παίζουμε με τη δημοκρατία.


Να μην αποτελέσει η Αριστερά μια εφταμηνίτικη παρένθεση λόγω της αλλοπρόσαλης και παραπαίσουσας στρατηγικής της κυβέρνησης ζητά με δήλωση του ο Μανώλης Γλέζος. Ασκεί σκληρή κριιτικήν στην κυβέρνηση για το μνημόνιο που όπως αναφέρει δένει και υποδουλώνει το λαό και τονίζει ότι αυτό που χρειάζεται είναι μια πλατιά σύσκεψη που εκτιμά ότι παρά τον έντονο διάλογο θα οδηγήσει σε λύση.
Κυριακή, 16 Αυγούστου 2015 15:50

Γερμανικά ΜΜΕ: Ελλάδα, το τέλος των ψευδαισθήσεων

Συντάκτης:
Πλήθος σχολίων και εκτιμήσεων ενόψει της ψηφοφορίας στη γερμανική βουλή την Τετάρτη για το τρίτο πακέτο στήριξης της Ελλάδας, φιλοξενεί σήμερα ο γερμανικός τύπος, μεταδίδει η Deutsche Welle.