Ένας 18χρονος κι ένας 15χρονος συνελήφθησαν ύστερα από καταδίωξη για εμπλοκή σε διακίνηση έξι παράτυπων μεταναστών.
Οι δύο νεαροί (ημεδαποί) επέβαιναν σε Ι.
Ένας 18χρονος κι ένας 15χρονος συνελήφθησαν ύστερα από καταδίωξη για εμπλοκή σε διακίνηση έξι παράτυπων μεταναστών.
Οι δύο νεαροί (ημεδαποί) επέβαιναν σε Ι.
Σε τακτικό ανακριτή παραπέμφθηκε να απολογηθεί ένας 28χρονος που κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε άγρια την 21 ετών εγκυμονούσα αδελφή του και τον 45χρονο σύντροφό της στη Θεσσαλονίκη.
Κινηματογραφική καταδίωξη για τη σύλληψη δύο νεαρών, 18 και 15 ετών, που ενέχονται σε μεταφορά παράτυπων μεταναστών, σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας όταν οι δύο άντρες δεν σταμάτησαν σε σήμα της αστυνομίας για έλεγχο.
Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της ELVIAL στην κορυφαία διεθνή διοργάνωση για τον κλάδο του αλουμινίου, Aluminium 2024, που πραγματοποιήθηκε στο Exhibition Centre Düsseldorf, από τις 8 έως τις 10 Οκτωβρίου 2024. Η έκθεση συγκέντρωσε κορυφαίες επιχειρήσεις του κλάδου αλουμινίου από όλο τον κόσμο, προσελκύοντας χιλιάδες επισκέπτες και επαγγελματίες από τον τομέα της βιομηχανίας, της αρχιτεκτονικής και της τεχνολογίας.
Η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής αναμένεται να ρίξει φως στα αίτια θανάτου βρέφους ηλικίας μόλις 8 ημερών, στη Νάουσα.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, το νεογέννητο κοριτσάκι μεταφέρθηκε από τον πατέρα του χωρίς τις αισθήσεις του το πρωί στο νοσοκομείο της Νάουσας και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) αναγορεύτηκε απόψε ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου του Cambridge, Ντέιβιντ Χόλτον. Εμφανώς συγκινημένος για την επιστροφή του στο πανεπιστήμιο με το οποίο τον συνδέουν δεσμοί 57 χρόνων, ο τιμώμενος έκανε μία αναδρομή στην ακαδημαϊκή του πορεία, μνημονεύοντας τις σημαντικότερες ακαδημαϊκές προσωπικότητες που συνάντησε στο Αριστοτέλειο.
Το βραβείο «Αυτοκράτειρα Θεοφανώ» απονεμήθηκε στον οργανισμό Special Olympics, ο οποίος προάγει την ένταξη των ατόμων με νοητική αναπηρία μέσω του αθλητισμού. Στην τελετή που διοργάνωσε το Ίδρυμα Θεοφανώ στο μνημείο της Ροτόντας στη Θεσσαλονίκη, το βραβείο παρέλαβαν ο πρόεδρος του οργανισμού, Τίμοθι Σράιβερ, και η διευθύνουσα σύμβουλος, Μέρι Ντέιβις.
Προς όφελος της ευρύτερης περιοχής θα λειτουργήσει η αύξηση της ενεργειακής διασυνδεσιμότητας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει το εναρκτήριο σημείο για αυτή την ενεργειακή γέφυρα, καθώς βρίσκεται σε προνομιακή θέση για τις διασυνδέσεις στο φυσικό αέριο και τον ηλεκτρισμό.
Στην πόλη «βγαίνει» η Food & Drinks International Expo by Detrop, που θα πραγματοποιηθεί από τις 1-3 Νοεμβρίου, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες και τους κατοίκους της να γευτούν τη γαστρονομία της, τις δημιουργίες γνωστών σεφ, αλλά και να δοκιμάσουν ευφάνταστα cocktail από μπαρ.
«Στις 15 Νοεμβρίου λήγει ο διαγωνισμός για το logistics στο πρώην στρατόπεδο Γκόνου της Θεσσαλονίκης και είμαστε σίγουροι πως έχει τραβήξει το ενδιαφέρον των επενδυτών – βαριά ονόματα από τον χώρο της εφοδιαστικής αγοράς – για τη δημιουργία του, ενώ μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουμε καταλήξει και από τη νέα χρονιά θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε γρήγορα», είπε ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης, Εκτελεστικό Μέλος του ΔΣ και Εντεταλμένος Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, στη συζήτηση που έγινε στο πλαίσιο του Southeast Europe Connectivity Forum ΙΙ (SECF) στο ξενοδοχείο Makedonia Palace.