espa pkm

Δευτέρα, 13 Απριλίου 2026, 6:21:02 πμ

Ελλάδα

Την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στη δημιουργία 2.500 θέσεων ανοιχτής φιλοξενίας προσφύγων ώς το τέλος του έτους, με ευρωπαϊκά κονδύλια που εγκρίθηκαν από την Κομισιόν, γνωστοποίησε την Τρίτη η αναπληρώτρια υπουργός για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου, με δηλώσεις της προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Έκκληση στην κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει άμεσα το θέμα των μεταναστών, οι οποίοι ξεπερνούν τις 7.000 στην Κω, απευθύνει με σημερινές δηλώσεις του ο δήμαρχος του νησιού, Γιώργος Κυρίτσης.

«Υπάρχει κίνδυνος να χυθεί αίμα και να οδηγηθούμε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις» αναφέρει.
Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2015 20:50

Στο Μέγαρο Μαξίμου Τσακαλώτος-Σταθάκης

Συντάκτης:
Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα συνεδριάζει από τις 16.30, στο Μέγαρο Μαξίμου, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ).

Μαζί με τους υπουργούς Ευ. Τσακαλώτο και Γ. Σταθάκη το παρών στην σύσκεψη δίνει και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ.

Την εκτίμηση ότι είναι πιθανή μια λύση για το Κυπριακό εντός μηνών, εξέφρασε ο τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, σε ανάρτησή του στο Τwitter.

«Μιλούμε για μια διαπραγματευτική διαδικασία, η οποία συνεχίζεται από το 1968, και έχω πει ότι δεν έχω μαγικό ραβδί» έγραψε, συμπληρώνοντας, ωστόσο, πως «αν συνεχίσουμε με αυτή την αποφασιστικότητα, τότε πιστεύω μια λύση στο κυπριακό πρόβλημα είναι πιθανή εντός μηνών».

Συνολικά 153 μετανάστες και πρόσφυγες, ανάμεσά τους και 38 παιδιά, εγκαταλείφθηκαν σε δύο διαφορετικούς δρόμους κοντά στη Θεσσαλονίκη από τους διακινητές τους που παραμένουν ασύλληπτοι.

Οι 88 από τους μετανάστες εντοπίστηκαν στη Συμμαχική οδό στο Ωραιόκαστρο και άλλοι 65 στην Εγνατία οδό, στο ύψος του ΤΙΤΑΝ.
Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου, κατά τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου.

Για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας κατά τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου 2015, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης και κυκλοφορίας, που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, θα ισχύσει και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ως κατωτέρω:
Σε σκληρό ύφος ήταν η πρώτη αντίδραση από το ΠαΣοΚ μετά την επίτευξη της συμφωνίας με τους εκπροσώπους των θεσμών.

Σε ανακοίνωσή της η Χαριλάου Τρικούπη κατηγορεί την κυβέρνηση ότι παραδόθηκε άνευ όρων, πως υπογράφει το επαχθέστερο μνημόνιο, το οποίο επιχειρεί να παρουσιάσει ως επιτυχία, και την καλεί να ζητήσει συγγνώμη από τους έλληνες πολίτες για την τραγική αποτυχία της στις διαπραγματεύσεις.
«Βιώνουμε τον κομμουνιστικό μετασχηματισμό της ελληνικής παιδείας, δήθεν ως αποτέλεσμα της συμφωνίας με τους ευρωπαίους εταίρους» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικρίνοντας την επιβολή ΦΠΑ 23% στα ιδιωτικά σχολεία.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ ανέφερε ότι τα τελευταία χρόνια της κρίσης τα ιδιωτικά σχολεία έχασαν το 25% των μαθητών τους παρότι μείωσαν τα δίδακτρά.
Κριτική στην κυβέρνηση για το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων άσκησαν στην Τρίτη συνεργάτες του τέως προέδρου του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου, σχολιάζοντας μία προς μία τις βασικές παραμέτρους της συμφωνίας με τους θεσμούς, όπως τις παρουσίασε η κυβέρνηση.
Τον δρόμο τις για φυλακές θα πάρει τις επόμενες ώρες ο 60χρονος οικοδόμος που κατηγορείται ότι δολοφόνησε την 57χρονη σύζυγο του και τραυμάτισε σοβαρά με μαχαίρι τον 30χρονο γιο του, τα ξημερώματα του Σαββάτου στο σπίτι τους στα Κρύα Ιτεών Πάτρας.