Ελλάδα
Παναγιώτης Λαφαζάνης : Το μνημόνιο είναι αδιέξοδο για την κυβέρνηση και τη χώρα
Συντάκτης: Eidisis.grΜαξίμου: Τι κερδίζει η χώρα από τη νέα συμφωνία
Συντάκτης: Eidisis.grΤις βασικές παραμέτρους της συμφωνίας παρουσιάζει η κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για συμφωνία ήιας προσαρμογής που αφήνει χώρο στην ανάπτυξη. Στο σχετικό σημείωμα γίνεται αναφορά στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, το θέμα της ΔΕΗ, τα κόκκινα δάνεια, τα εργασιακά και το Ταμείο αποκρατικοποιήσεων σε σύγκριση με τα όσα είχε πετύχει η προηγούμενη κυβέρνηση.
Χριστοδουλοπούλου: Ως τα τέλη 2015 2.500 θέσεις φιλοξενίας προσφύγων
Συντάκτης: Eidisis.grΤην πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στη δημιουργία 2.500 θέσεων ανοιχτής φιλοξενίας προσφύγων ώς το τέλος του έτους, με ευρωπαϊκά κονδύλια που εγκρίθηκαν από την Κομισιόν, γνωστοποίησε την Τρίτη η αναπληρώτρια υπουργός για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου, με δηλώσεις της προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Κως: Ψέκασαν με πυροσβεστήρες μετανάστες για να τους απωθήσουν
Συντάκτης: Eidisis.gr«Υπάρχει κίνδυνος να χυθεί αίμα και να οδηγηθούμε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις» αναφέρει.
ΚΕΔΕ: Σύνδεση αποδοχών των δημάρχων με αυτές των βουλευτών
Συντάκτης: Eidisis.grΣυγκεκριμένα, η ΚΕΔΕ προτείνει εξίσωση των αποδοχών των δημάρχων με αυτές των βουλευτών, «όπως άλλωστε συμβαίνει παντού στην Ευρώπη», σε δήμους με πάνω από 50.000 κατοίκους.
ΝΔ: Η κυβέρνηση αντί να πανηγυρίζει για το πιo επώδυνο μνημόνιο να ζητήσει συγνώμη για τα ψέμματα που έλεγε
Συντάκτης: Eidisis.grΣκληρή κριτική στη κυβέρνηση που όπως χαρακτηριστικά αναφέρει θριαμβολογεί για την σύναψη του πιό επώδυνου απο τα 3 Μνημόνια, ασκεί η Νέα Δημοκρατία.
Σε άτυπη ενηνέρωση της Συγγρού γίνεται λόγος για κατάρρευση των μύθων και των ψευδαισθήσεων που είχαν καλλιεργηθεί, τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά και επιχειρείται η αποδόμηση της κυβερνητικής επιχειρηματολογίας.
Χριστοδουλοπούλου: 2.500 θέσεις φιλοξενίας προσφύγων ώς τα τέλη 2015
Συντάκτης: Eidisis.grΤην πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στη δημιουργία 2.500 θέσεων ανοιχτής φιλοξενίας προσφύγων ώς το τέλος του έτους, με ευρωπαϊκά κονδύλια που εγκρίθηκαν από την Κομισιόν, γνωστοποίησε την Τρίτη η αναπληρώτρια υπουργός για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου, με δηλώσεις της προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Κως: Ψέκασαν μετανάστες με πυροσβεστήρες για να τους απωθήσουν
Συντάκτης: Eidisis.gr«Υπάρχει κίνδυνος να χυθεί αίμα και να οδηγηθούμε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις» αναφέρει.
Μαζί με τους υπουργούς Ευ. Τσακαλώτο και Γ. Σταθάκη το παρών στην σύσκεψη δίνει και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ.
Ακιντζί: Πιθανή εντός μηνών η συμφωνία στο Κυπριακό
Συντάκτης: Eidisis.grΤην εκτίμηση ότι είναι πιθανή μια λύση για το Κυπριακό εντός μηνών, εξέφρασε ο τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, σε ανάρτησή του στο Τwitter.
«Μιλούμε για μια διαπραγματευτική διαδικασία, η οποία συνεχίζεται από το 1968, και έχω πει ότι δεν έχω μαγικό ραβδί» έγραψε, συμπληρώνοντας, ωστόσο, πως «αν συνεχίσουμε με αυτή την αποφασιστικότητα, τότε πιστεύω μια λύση στο κυπριακό πρόβλημα είναι πιθανή εντός μηνών».