Ελλάδα
Κυριακή, 12 Ιουλίου 2015 17:50
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μειωθούν δραματικά οι νέες προσλήψεις στο Δημόσιο
Συντάκτης: Eidisis.grΓια τις επαναπροσλήψεις των «διαθέσιμων» και απολυμένων στο δημόσιο τομέα, δεν είναι τυχαίο ότι από καιρό τώρα το ηγετικό επιτελείο του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης δεν παρέλειπε να θυμίζει ότι ο προϋπολογισμός του 2015 που είχε ψηφίσει η προηγούμενη κυβέρνηση προέβλεπε 15.000 προσλήψεις για την τρέχουσα περίοδο, ενώ αυτές ήδη έχουν διολισθήσει στις 11.000.
Κυριακή, 12 Ιουλίου 2015 17:50
Φάιμαν: Κριτική στη Γερμανία μετά τη Σύνοδο Κορυφής
Συντάκτης: Eidisis.grΚριτική στις επιδιώξεις της Γερμανίας και των άλλων χωρών που επιδίωξαν μία ταπείνωση της Ελλάδας με την πρόταση για προσωρινή έξοδό της από το ευρώ, άσκησε ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν, σε δηλώσεις του μετά την λήξη των μαραθώνιων συνεδριάσεων της έκτακτης Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες, χαιρετίζοντας συγχρόνως τη συμφωνία και επισημαίνοντας ότι θα είναι «σκληρός» ο δρόμος μέχρι την υλοποίησή της.
Κυριακή, 12 Ιουλίου 2015 17:50
Σε κομματικό αιφνιδιασμό προσανατολίζεται ο Ευ. Μεϊμαράκης
Συντάκτης: Eidisis.grΣτον απόλυτο αιφνιδιασμό των πάντων στη ΝΔ προσανατολίζεται ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και φέρεται σχεδόν έτοιμος να εκκινήσει τη διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου εντός του Ιουλίου με στόχο να ψηφιστεί η νέα ηγεσία την τελευταία Κυριακή του μήνα ή το αργότερο την πρώτη Κυριακή του Αυγούστου.
Κυριακή, 12 Ιουλίου 2015 17:50
Γκάμπριελ: Στηρίζει τους «σκληρούς όρους» της συμφωνίας
Συντάκτης: Eidisis.grΑναφανδόν υπέρ των «σκληρών όρων», προκειμένου να υπάρξει αυτό το «καλό αποτέλεσμα» όπως χαρακτήρισε τη συμφωνία τάχθηκε ο γερμανός υπουργός Οικονομίας και αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.
«Δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει χωρίς αυτούς τους σκληρούς όρους», δήλωσε ο ηγέτης του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) και πρόσθεσε ότι αναμένει πως η ελληνική κυβέρνηση και τα ευρωπαϊκά Κοινοβούλια που πρέπει να ψηφίσουν θα στηρίξουν τη νέα συμφωνία.
«Δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει χωρίς αυτούς τους σκληρούς όρους», δήλωσε ο ηγέτης του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) και πρόσθεσε ότι αναμένει πως η ελληνική κυβέρνηση και τα ευρωπαϊκά Κοινοβούλια που πρέπει να ψηφίσουν θα στηρίξουν τη νέα συμφωνία.
Δυο άτομα μέσα σε 20 λεπτά «χτύπησαν» τέσσερα πρατήρια υγρών καυσίμων σε Αγία Παρασκευή, Χολαργό και Χαλάνδρι.
Κινούμενοι με μοτοσικλέτα κατάφεραν από τις 03.40 τα ξημερώματα της Δευτέρας έως τις 04.00 να αρπάξουν χρήματα με την απειλή όπλων από βενζινάδικα που βρίσκονται στην λεωφόρο Μεσογείων 440, στην οδό Παναγούλη 39, στην λεωφόρο Μεσογείων 301 και στην οδό Αγίας Παρασκευής 103.
Κυριακή, 12 Ιουλίου 2015 16:50
Για ασυνέπεια λόγων και έργων κατηγορούν τον Τσίπρα οι φαρμακοποιοί
Συντάκτης: Eidisis.grΤην έντονη αντίδραση των φαρμακοποιών προκαλεί η επίτευξη της συμφωνίας για το τρίτο πρόγραμμα υποστήριξης της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σε ανοιχτή επιστολή που απέστειλε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κωνσταντίνος Λουράντος, προς τον Πρωθυπουργό, τον κατηγορεί για ασυνέπεια λόγων και έργων.
Κυριακή, 12 Ιουλίου 2015 16:50
Στ. Θεοδωράκης: Ο Τσίπρας τήρησε την τελευταία του υπόσχεση
Συντάκτης: Eidisis.gr«Ο στόχος επετεύχθη. Η χώρα κρατήθηκε στην Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Αλέξης Τσίπρας τήρησε την τελευταία του υπόσχεση σε πείσμα όλων αυτών που ήθελαν να επιστρέψουμε στη δραχμή» δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.
Κυριακή, 12 Ιουλίου 2015 16:50
Σκουρλέτης: Εκλογές μέσα στο 2015 ή κυβέρνηση ειδικού σκοπού
Συντάκτης: Eidisis.grΘέμα εκλογών μέσα στο 2015 ή συγκρότηση κυβέρνησης ειδικού σκοπού, έθεσε ευθέως ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στην ΕΡΤ.
«Τίθεται πλέον ζήτημα κυβερνητικής πλειοψηφίας (...) πρέπει να γίνουν εκλογές ώς τα τέλη του 2015» επισήμανε ο υπουργός Εργασίας
Κυριακή, 12 Ιουλίου 2015 16:50
Στις 8 το πρωί της Τρίτης συνεδριάζει η Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ
Συντάκτης: Eidisis.grΚρίσιμη θα είναι η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ που πραγματοποιείται το πρωί της Τρίτης στις 8 το πρωί.
Η συνεδρίαση αναμένεται θυελλώδης μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών, δεδομένου ότι τα μέτρα που αναμένεται να παρθούν απέχουν παρασάγγας από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του κόμματος.
Η συνεδρίαση αναμένεται θυελλώδης μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών, δεδομένου ότι τα μέτρα που αναμένεται να παρθούν απέχουν παρασάγγας από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του κόμματος.
Κυριακή, 12 Ιουλίου 2015 16:50
Μεϊμαράκης: Η Ελλάδα πήρε ανάσα για να ξαναβρεί τον βηματισμό της
Συντάκτης: Eidisis.gr«Η Ελλάδα πήρε μία ανάσα, ώστε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα να προσπαθήσει να ξαναβρεί το βηματισμό της μέσα στην Ευρώπη» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης, αναφερόμενος στη συμφωνία που επετεύχθη στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνη.