espa pkm

Σάββατο, 18 Απριλίου 2026, 1:10:01 πμ

Ελλάδα

Στην πρακτική της τοποθέτησης ξεχωριστών πρόεδρων και διευθυνόντων συμβούλων στις δημόσιες επιχειρήσεις του πρώην υπουργείου Υποδομών, η οποία είχε ανασταλεί από όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις, επιστρέφει η κυβέρνηση.

Η αποφυγή ή αδυναμία απάντησης στο κρίσιμο ερώτημα «και μετά το δημοψήφισμα, τι;» ήταν η κοινή συνισταμένη των τριών χθεσινών συνεντεύξεων κορυφαίων κυβερνητικών αξιωματούχων.

Μιλώντας στην ΕΡΤ και εμφανώς φορτισμένος, ο κ.
«Σπαζοκεφαλιά» παραμένει η κατανομή του χρόνου αναφορικά με την προβολή μηνυμάτων και την παρουσίαση της δραστηριότητας κομμάτων και φορέων για τη δημόσια υποστήριξη του «ναι» και του «όχι» σχετικά με το ερώτημα του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου.
Σημαντικά ρήγματα παρουσιάστηκαν σύμφωνα με πληροφορίες στα κορυφαία κυβερνητικά κλιμάκια τις τελευταίες κρίσιμες ώρες πριν την διακοπή της «διαπραγμάτευσης» της Αθήνας με τις Βρυξέλλες και την ρήξη.

Οπως αναφέρουν καλά πληροφορημενες πηγές, ήδη κατά τις τελευταίες κρίσιμες ώρες των συζητήσεων του κ.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές τις πρώτες ώρες της Τρίτης η Ελλάδα έλαβε ένα μηνυμα από τον κ. Γιούνκερ το οποίο ανέφερε

1. Να γίνει αποδεκτό το κείμενο των Θεσμών
Συνέντευξη θα δώσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απόψε το βράδυ στις 22:00 στην ΕΡΤ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΡΤ, ο πρωθυπουργός θα δώσει απαντήσεις στον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, θα μιλήσει για Μέρκελ, Ολάντ και για τη διαπραγμάτευση.
Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2015 01:50

Μεγάλη συγκέντρωση υπέρ του «όχι» στο Σύνταγμα

Συντάκτης:
Στην πλατεία Συντάγματος καλούν την Δευτέρα οι διοργανωτές πρωτοβουλίας υπέρ του «όχι» στο δημοψήφισμα, ενώ την επόμενη ημέρα, τελευταία μέρα του προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας, προγραμματίζεται συγκέντρωση της πρωτοβουλίας «Μένουμε Ευρώπη», επίσης στο Σύνταγμα.
Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2015 01:50

Τουσκ: Όχι στο αίτημα Τσίπρα για παράταση

Συντάκτης:
Νέο «όχι» είπε η Ευρωπαϊκή Ενωση στο αίτημα του Ελληνα πρωθυπουργού για επέκταση του προγράμματος, καθώς, ο Ντόναλντ Τουσκ έστειλε απορριπτική επιστολή.

Την επιστολή αποκαλύπτουν οι Financial Times, ενώ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ενημερώνει τον Αλέξη Τσίπρα ότι «μετά από συζήτηση με τους Ευρωπαίους ηγέτες και εξαιτίας απουσίας νέων στοιχείων, δεν βλέπω καμία διάθεση να πάω ενάντια στην απόφαση του Eurogroup της 27ης Ιουνίου.
Συνέντευξη θα δώσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απόψε το βράδυ στις 22:00 στην ΕΡΤ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΡΤ, ο πρωθυπουργός θα δώσει απαντήσεις στον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, θα μιλήσει για Μέρκελ, Ολάντ και για τη διαπραγμάτευση.
Για πρωτόγνωρη οικονομική κατάσταση κάνει λόγο η παράταξη του δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη «Πειραιάς νικητής» με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Η αρνητική έκβαση των διαπραγματεύσεων μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών, η μετέπειτα προκήρυξη του δημοψηφίσματος και οι συνέπειες των πολιτικών εξελίξεων στον τραπεζικό τομέα έχουν δημιουργήσει μια πρωτόγνωρη, μεταπολιτευτικά, οικονομική και κοινωνική αναστάτωση με απρόβλεπτες συνέπειες.