espa pkm

Κυριακή, 17 Μαΐου 2026, 7:54:58 μμ

Ελλάδα

Στη μάχη για τον καθαρισμό των άναρχων graffiti, των οπαδικών και πολιτικών συνθημάτων, καθώς και των μουτζούρων που έχουν κατακλύσει πολλές επιφάνειες της Θεσσαλονίκης, συμμετείχαν το απόγευμα εθελοντές πολίτες, στο πλαίσιο συντονισμένης δράσης που διοργάνωσε ο κεντρικός δήμος σε όλες τις δημοτικές κοινότητες.

Σειρά επισκέψεων πραγματοποίησε ο διευθυντής του γραφείου του Πρωθυπουργού στη Μακεδονία, Μιχάλης Μπεκίρης, συνοδευόμενος από τον συντονιστή του γραφείου, Γιάννη Παπαγεωργίου.

Επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Πανεπιστημίου, όπου συνομίλησε με τον πρύτανη κ.

Η ίδρυση δύο νέων Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας και πέντε νέων τμημάτων εκτός έδρας Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας.

Ειδικότερα, τα δύο νέα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) ιδρύονται στο Μέγα Δέρειο του Δήμου Σουφλίου της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου και στη Ναύπακτο του Δήμου Ναυπακτίας, της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος ιδιαίτερης ανησυχίας από τη συνεχιζόμενη σεισμική δραστηριότητα στο Άγιον Όρος, διαβεβαίωσαν τον υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) Κώστα Γκιουλέκα οι καθηγητές Σεισμολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Γεννήθηκαν με διαφορά τριών ετών και ακολούθησαν τον ίδιο δρόμο, αυτόν της τέχνης, όπου και καταξιώθηκαν. Συναντήθηκαν σε αρκετούς σταθμούς της ζωής τους και καταπιάστηκαν με τα ίδια θέματα, ενώ έφυγαν από τη ζωή σχεδόν ταυτόχρονα.

«Το να είσαι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, να υποστηρίζεις μία υποψηφιότητα Προέδρου και να θεωρείς ότι αντικειμενικά μπορείς να κρίνεις ποιος ήταν ο καλύτερος, είναι σαν να αποδεχτείς ποτέ, ότι η ομάδα σου ευνοήθηκε από τη διαιτησία σε έναν αγώνα μπάσκετ», γράφει ο Γραμματέας Νομαρχιακής Α΄ Θεσσαλονίκης ΠΑΣΟΚ

Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2024 14:45

ΔΕΘ: Φέτος στο επίκεντρο το μαργαριτάρι στην 38η KOSMIMA

Συντάκτης:

Ανανεωμένη, πιο διεθνής και με περισσότερους κατά 30% εκθέτες έναντι της προηγούμενης διοργάνωσης, θα είναι η φετινή 38η Διεθνής Έκθεση Κοσμήματος, Ωρολογίων, Πολύτιμων Λίθων, Μηχανημάτων, Εξοπλισμού «KOSMIMA», που διοργανώνεται στο διάστημα 19-21/10, στη ΔΕΘ.

Τα νοσοκομεία της Περιφέρειας αποτελούν προτεραιότητα για το υπουργείο Υγείας, όπως τόνισε ο υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ο οποίος από σήμερα πραγματοποιεί διήμερη περιοδεία σε 10 νοσοκομεία της Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας, συνοδευόμενος από τον διοικητή της 3ης ΥΠΕ, Δημήτρη Τσαλικάκη, και τον διοικητή της 4ης ΥΠΕ, Παναγιώτη Μπογιατζίδη.

Η φωνή του προσωπικού σαμποτέρ μεταφέρει το μήνυμα ότι δεν μπορούμε να καταφέρουμε τα πράγματα που επιθυμούμε.Οι βασικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες περιλαμβάνουν την ερήμωση των περιοχών τους και την έλλειψη κοινωνικής συνοχής.

Ένας θησαυρός με άρωμα Ελλάδας που αποκαλύφθηκε πριν από λίγα χρόνια στο πανεπιστήμιο του Πρίνστον, επιστρέφει στις ΗΠΑ, με άλλη μορφή. Πρόκειται για την έκθεση ιστορικής φωτογραφίας «Άγιον Όρος και Μετέωρα – 1929/Ο κρυμμένος θησαυρός του Princeton», που διοργανώνει η Αγιορειτική Εστία Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το τμήμα Τέχνης και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Princeton και με τον Οργανισμό Mount Athos Foundation of America, καθώς και με την υποστήριξη του Μαλιώτειου Πολιτιστικού Κέντρου, όπου και θα παρουσιαστεί από την ερχόμενη Παρασκευή.