espa pkm

Δευτέρα, 13 Απριλίου 2026, 4:46:30 μμ

Ελλάδα

Εν όψει της αναλυτικής ενημέρωσης που πρόκειται να παρέχει στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εντός της ημέρας η διαπραγματευτική ομάδα, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς έδωσε δύο στοιχεία για το αντικείμενο της διαφωνίας με τους εταίρους που οδήγησε στο ναυάγιο των διαβουλεύσεων στις Βρυξέλλες.
Η εκτίμηση ότι η κυβερνηση βρίσκεται προ απόλυτου αδιεξόδου κυριαρχεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Εν αναμονή πολλαπλών συσκέψεων σε κυβερνητικό και κοινοβουλευτικό επίπεδο ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αλ.
Για πρώτη φορά τους τελευταίους πέντε μήνες, ο Αντώνης Σαμαράς βλέπει τόσο έντονα να υπάρχει ο κίνδυνος του ατυχήματος, αν και θέλει να πιστεύει ότι την ύστατη στιγμή θα βρεθεί λύση, θα υπάρξει συμφωνία και η χώρα δεν θα κινδυνεύσει και θα παραμείνει στο ευρώ.
Για «πολιτική σκοπιμότητα» από την πλευρά των θεσμών, «στην επιμονή τους για νέες περικοπές στις συντάξεις» κάνει λόγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στέλνοντας μήνυμα προς τους εταίρους ότι δεν θα πρέπει να «εκλαμβάνουν ως αδυναμία την ειλικρινή μας επιθυμία για λύση και τα βήματα που έχουμε κάνει για να καλύψουμε τις διαφορές».
Ομάδα αγνώστων επιτέθηκε στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς Δευτέρα ενώ πέταξε μολότοφ στο βαν της ΕΡΤ, που ήταν σταθμευμένο εκεί, προκαλώντας του σοβαρές ζημιές.
Την Δευτέρα 15 Ιουνίου ξεκινούν οι διαδικασίες για την υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων (Μ.Δ.) των υποψηφίων για την ανώτατη εκπαίδευση της χώρας. Οι διαδικασίες αυτές θα ολοκληρωθούν την Τρίτη 7 Ιουλίου.
Ομάδα αγνώστων επιτέθηκε στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς Δευτέρα ενώ πέταξε μολότοφ στο βαν της ΕΡΤ, που ήταν σταθμευμένο εκεί, προκαλώντας του σοβαρές ζημιές.
Κυριακή, 14 Ιουνίου 2015 04:50

ΠαΣοΚ: Νέα πρόεδρος η Φώφη Γεννηματά

Συντάκτης:
Η κυρία Φώφη Γεννηματά εξελέγη από τον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών νέα πρόεδρος του ΠαΣοΚ.
Είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του κόμματος από την ίδρυση του και αναλαμβάνει την ηγεσία του σε μια πολύ δύσκολη στιγμή με μεγάλες προκλήσεις και διλήμματα, τόσο για τη χώρα όσο και για την παράταξη.

Με επιστροφή στη δραχμή απειλείται σήμερα η χώρα, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, στη διάρκεια κομματικής εκδήλωσης στην Καστοριά, και κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «κορόιδεψαν» τον κόσμο, τον «εξαπάτησαν» και «οδήγησαν τη χώρα στη διεθνή απομόνωση».

Σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «το πρωί της Δευτέρας» ζητά το Ποτάμι, μετά το αδιέξοδο των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές της.