espa pkm

Δευτέρα, 13 Απριλίου 2026, 11:21:10 μμ

Ελλάδα

Τις καταστροφικές συνέπειες της πυρκαγιάς που εδώ και τέσσερις ημέρες σιγοκαίει σε μονάδα ανακύκλωσης στον Ασπρόπυργο επισημαίνουν τρεις περιβαλλοντικές οργανώσεις, η Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης (ΟΕΑ), η Greenpeace και το Δίκτυο Μεσόγειος SOS.

Λιγότερα από 100.000 είναι τα παιδιά των μεταναστών που θα λάβουν την ελληνική ιθαγένεια βάσει του νέου νόμου που κατέθεσε η αρμόδια αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου και συζητείται στην επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης και Δικαιοσύνης της Βουλής.

Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για την πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών. Η παρέμβαση της Εισαγγελίας είχε αφορμή μήνυση που κατέθεσε για τη μεγάλη φωτιά η Περιφέρεια Αττικής.

Ενημέρωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα προβλήματα του κλάδου του φαρμάκου, έκανε σήμερα αντιπροσωπεία του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου. Ο πρόεδρος του ΠΦΣ, Κώστας Λουράντος, είχε συνάντηση με τον εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Καραγκούνη και τον πρώην υπουργό Υγείας και βουλευτή, Μάκη Βορίδη, στα γραφεία του κόμματος στη Λεωφόρο Συγγρού.

Αναβλήθηκε, λόγω έκτακτου νομικού θέματος που προέκυψε, η έκδοση από τη Βρετανία στην Ελλάδα της πρώην δικαστικού Αντωνίας Ηλία, η οποία καταζητείται από τις ελληνικές Αρχές για την υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος.

Συνολικά 457 παράτυποι μετανάστες-πρόσφυγες αποβιβάστηκαν από το πρωί της Δευτέρας έως το πρωί της Τρίτης σε ελληνικά νησιά.

Οπως ανακοίνωσε το Λιμενικό, στο διάστημα αυτό καταγράφηκαν 12 περιστατικά-επιχειρήσεις διάσωσης, στις θαλάσσιες περιοχές Λέσβου, Χίου, Καλύμνου και Κω.
Την καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών, από τις αρχές του χρόνου, στους γιατρούς Κέντρων Υγείας της χώρας, ζητεί ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, καθώς παραμένουν απλήρωτοι τους τελευταίους πέντε μήνες.

Οι γιατροί ζητούν από την Πολιτεία να προχωρήσει άμεσα στην πληρωμή όλων των γιατρών των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας για το σύνολο των εφημεριών που έχουν δουλέψει.

Υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα συνεδριάζει στις 15.00 της Τρίτης η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να ενημερώσει για την πορεία της διαπραγμάτευσης καθώς και για τις ελληνικές αντιπροτάσεις που κατέθεσε εκ νέου σήμερα η κυβέρνηση στους δανειστές

Η πολιτική γραμματεία ήταν να συνεδριάσει στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, αναβλήθηκε όμως εξαιτίας της συζήτησης στη Βουλή που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή.
«Ως πρόσωπο έχετε δικαίωμα να επέμβετε και να πείτε οτιδήποτε, αλλά ως πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου νομίζω ότι δεν έχετε το δικαίωμα να εκφράζετε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και να επεμβαίνετε στην Ελλάδα και να προσπαθείτε να τη στραγγαλίσετε» ανέφερε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.
Την άποψή του «ότι συνταγογραφείται δεν υπάρχει καμία συζήτηση να πωλείται στα σούπερ μάρκετ» επανέλαβε ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, προσερχόμενος σε συνάντηση με εκπροσώπους των φαρμακοποιών της Θεσσαλονίκης, στο κτίριο της 3ης και 4ης ΥΠΕ, στην Πλατεία Αριστοτέλους.