espa pkm

Δευτέρα, 13 Απριλίου 2026, 9:37:16 μμ

Ελλάδα

Στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι να επιτευχθεί στις διαπραγματεύσεις μια συνολική συμφωνία που θα είναι οικονομικά και κοινωνικά βιώσιμη.

Αυτό επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, σε συνάντηση με τους εκπροσώπους της ευρωομάδας των «Πρασίνων», με επικεφαλής τον Φιλίπ Λαμπέρ και τη γενική γραμματέα, Βούλα Τσέτση.
Ως πρόταση «συμβιβασμού» για την επίτευξη επωφελούς συμφωνίας με τους πιστωτές χαρακτήρισε το κείμενο των 47 σελίδων που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης στην Βουλή.

Κληθείς να σχολιάσει το σχετικό κείμενο από βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ο υπουργός έκανε λόγο για ένα κείμενο «το οποίο αποτελεί απόρροια συμβιβασμού κατόπιν πολύμηνων συζητήσεων με τους θεσμούς».
Ο αρχηγός της ΝΔ μιλώντας στη Βουλή το απόγευμα της Παρασκευής ανάφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η κυβέρνηση δεν έλεγε την αλήθεια ότι γράφεται η συμφωνία. Καμία διαπραγμάτευση δεν κάνατε
Η χώρα μας έχασε χρόνο και μόνο στη Ρίγα έγινε αντιληπτό ότι ο χρόνος τελειώνει και το ερώτημα είναι: τι κάνατε 130 μέρες πριν, αναρωτήθηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης από το βήμα της Βουλής.
Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2015 22:50

Νέος υποδιοικητής του ΙΚΑ ο Ιωάννης Δούκας

Συντάκτης:
Νέος υποδιοικητής του Ιδρύματος Κοινωνικής Ασφάλισης ορίζεται ο Ιωάννης Δούκας, πρώην μέλος του ΔΣ του ΙΚΑ, της εκτελεστικής επιτροπής της ΓΣΕΕ και βαθύς γνώστης της κοινωνικής ασφάλισης από την πολυετή θητεία του ως συνεργάτης της κοινοβουλευτικής ομάδας του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δ.
Για πρώτη φορά θα λειτουργήσει στη χώρα από το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) με τίτλο «Οπτικοακουστικές Τέχνες στην Ψηφιακή Εποχή». Το πρόγραμμα θα λειτουργήσει στο Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας της Σχολής Μουσικής και Οπτικοακουστικών Τεχνών του Ιονίου Πανεπιστημίου
Ως πρόταση «συμβιβασμού» για την επίτευξη επωφελούς συμφωνίας με τους πιστωτές χαρακτήρισε το κείμενο των 47 σελίδων που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης στην Βουλή.

Κληθείς να σχολιάσει το σχετικό κείμενο από βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ο υπουργός έκανε λόγο για ένα κείμενο «το οποίο αποτελεί απόρροια συμβιβασμού κατόπιν πολύμηνων συζητήσεων με τους θεσμούς».
Σχεδόν τέσσερις στους δέκα κατοίκους της Ελλάδας επιμένουν να καπνίζουν, αναδεικνύοντας τη χώρα σε πρωταθλήτρια των θεριακλήδων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με έρευνα του Ευρωβαρόμετρου, το 26% των Ευρωπαίων παραμένουν καπνιστές, παρά το γεγονός ότι τα ποσοστά των καπνιστών εμφανίζουν μείωση κατά 2% στην ΕΕ από το 2012.
«Τι συνέβη και οδηγήθηκε το ΠαΣοΚ σε χρεοκοπία; Πως φτάσαμε ως εδώ; Που βρίσκεται η αλήθεια για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ; Που βρισκόμαστε σήμερα;». Αυτά τα ερωτήματα έθεσε στην ομιλία του ο Γενικός Διευθυντής του ΠαΣοΚ Νίκος Σαλαγιάννης δίνοντας για πρώτη φορά στο συνέδριο του ΠαΣοΚ μια ολοκληρωμένη εικόνα για την οικονομική κατάρρευση του κόμματος, ένα θέμα «ταμπού» όπως ομολόγησε ο ίδιος.

«Ο εθελοντισμός είναι μια ζωή με ένταση και ρυθμό!». Με αυτό το μήνυμα, σαράντα εθελοντικοί οργανισμοί και οι εκατοντάδες εθελοντές τους προσκαλούν τους Αθηναίους για 13η συνεχή χρονιά σε μια ανοιχτή γιορτή για τον εθελοντισμό και την ανιδιοτελή προσφορά.