espa pkm

Πέμπτη, 16 Απριλίου 2026, 1:06:38 μμ

Ελλάδα

Ακαρπη ήταν μια ακόμη συνάντηση του δημάρχου Λήμνου κ. Δημήτρη Μαρινάκη με τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας κ. Θεόδωρο Δρίτσα για το ακτοπλοϊκό πρόβλημα της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου, παραμονές της τουριστικής περιόδου.
Δικογραφία τακτικής διαδικασίας σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, σε βάρος 24χρονου, για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ανήλικου κοριτσιού.

Προηγήθηκε καταγγελία από τη μητέρα 11χρονης, σύμφωνα με την οποία άγνωστος προσέγγισε την κόρη της, μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης.
Η επιτάχυνση των απαραίτητων ενεργειών ώστε να αποκατασταθούν άμεσα 49 χωματερές στην Κεντρική Μακεδονία για να αποφευχθεί η πληρωμή προστίμων και να λυθεί ένα χρόνιο περιβαλλοντικό πρόβλημα, συμφωνήθηκε σε ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών.
To 12ο Συνέδριο της ESPO (Οργανισμού Λιμένων Ευρώπης) διοργανώνεται για πρώτη φορά στη χώρα μας με διοργανωτή τον ΟΛΠ Α.Ε. και την ESPO.

Το συνέδριο ξεκινά την Πέμπτη 21 Μαΐου με κύριο θέμα «Χωρίς λιμάνια δεν έχουμε ενέργεια - Χωρίς ενέργεια δεν έχουμε λιμάνια» και σε αυτό πρόκειται να συμμετάσχουν 300 σύνεδροι και εκπρόσωποι από όλα τα λιμάνια της Ευρώπης.

Σε κάθειρξη πέντε ετών μετατράπηκε η ποινή των ισόβιων δεσμών που επιβλήθηκε πρωτοδίκως σε δύο αρχαιοκάπηλους, στα χέρια των οποίων είχε βρεθεί μοναδικός θησαυρός της αρχαίας Μακεδονίας και τον οποίο κατηγορούνταν ότι αποπειράθηκαν να πουλήσουν έναντι 10 εκατ.

Υπέρ ενός δημοψηφίσματος για την επικύρωση ενδεχόμενου συμβιβασμού με τους πιστωτές τάσσεται ο πρώην πρωθυπουργός Εκτ, εκτιμώντας ότι ο ελληνικός λαός θα ψηφίσει υπέρ, καθώς «θέλει να παραμείνει στο ευρώ».

«Η κυβέρνηση θα πρέπει να επεξεργαστεί έναν συμβιβασμό με τους Ευρωπαίους εταίρους της και να τον υποβάλει σε δημοψήφισμα.


Βίντεο διάρκειας 16 δευτερολέπτων που φέρεται να καταγράφει τη… συμφωνία Ελλήνων, Τούρκων και Ιρανών επιχειρηματιών για την μεταφορά, τον περασμένο Ιούνιο, δύο τόνων ηρωίνης με το πλοίο Noor-1 στην Ελλάδα παρουσίασε αιφνιδιαστικά στις δικαστικές αρχές ένας επιχειρηματίας που κατηγορείται για την πολύκροτη υπόθεση.
Στα Μαθηματικά Ι εξετάζονται σήμερα, Πέμπτη, οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων στα ΕΠΑΛ (Ομάδα Α).

Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες.
Η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης και η αμυντική συνεργασία Ελλάδας-ΗΠΑ συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου με την υφυπουργό Αμυνας των ΗΠΑ Κριστίν Γουόρμουθ, στο αμερικανικό Πεντάγωνο.
Μήνυμα στον Αντώνη Σαμαρά ότι η ΝΔ πρέπει να υπερψηφίσει τη συμφωνία στην οποία θα καταλήξουν κυβέρνηση και πιστωτές έστειλε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Γραπτή δήλωση δεν υπάρχει, αλλά -όπως αναφέρει ο Μικροπολιτικός στα Νέα- ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ φρόντισε να γίνει γνωστή η θέση του μέσω διαρροών.