espa pkm

Τετάρτη, 15 Απριλίου 2026, 9:01:03 πμ

Ελλάδα

Στα Μαθηματικά Ι εξετάζονται σήμερα, Πέμπτη, οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων στα ΕΠΑΛ (Ομάδα Α).

Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες.
«Υποχρέωσή μας αυτή τη στιγμή είναι να μην βάλουμε τη χώρα σε περιπέτειες» τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, υπογραμμίζοντας ότι το κόμμα θα ψηφίσει τη συμφωνία με τους θεσμούς, εφόσον αυτή θα είναι ευρωπαϊκή, αλλά στη συνέχεια θα απαιτήσει μία άλλη κυβέρνηση.
Έτοιμη να ανταποκριθεί σε πολύ συγκεκριμένα αιτήματα που θα υποβάλουν οι ελληνικές Αρχές, για την κοινοτική στήριξη ενεργειακών επενδύσεων, δήλωσε η αρμόδια Επίτροπος για την Περιφερειακή Πολιτική κυρία Κορίνα Κρέτσου, κατά τη σημερινή συνάντησή της, με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Αναλυτική ενημέρωση για την πορεία των διαπραγματεύσεων που θα οδηγήσει σε μία και ενιαία συμφωνία όπως είπε, έκανε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδρίασε για τέσσερις και πλέον ώρες.
«Οι μαθητές μας, άνθρωποι απ' όλο τον κόσμο, εντελώς διαφορετικοί μεταξύ τους, αλλά ταυτόχρονα τόσο όμοιοι, δεδομένου του κοινού τους στόχου: να μάθουν ελληνικά, πολλές φορές με κόπους, κόντρα σε δυσκολίες και προβλήματα που οι περισσότεροι από εμάς δεν μπορούμε ούτε να φανταστούμε».
Τετάρτη, 20 Μαϊος 2015 09:50

Συνάντηση Λαφαζάνη - Κρέτσου

Συντάκτης:
Έτοιμη να ανταποκριθεί σε πολύ συγκεκριμένα αιτήματα που θα υποβάλουν οι ελληνικές Αρχές, για την κοινοτική στήριξη ενεργειακών επενδύσεων, δήλωσε η αρμόδια Επίτροπος για την Περιφερειακή Πολιτική κυρία Κορίνα Κρέτσου, κατά τη σημερινή συνάντησή της, με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Τετάρτη, 20 Μαϊος 2015 09:50

«Διαφέρω, διαφέρεις, παίζουμε;»

Συντάκτης:

Ενα διήμερο αφιέρωμα στη διαφορετικότητα διοργανώνει το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο (Ε.Π.Μ.) με αφορμή το νέο του έκθεμα «Κοινωνική και Πολιτισμική διαφορετικότητα, Οι Έτσι και οι Αλλιώς: μια ιστορία για τη διαφορετικότητα».
Με κακούς οιωνούς ξεκινά η σύνοδος κορυφής της Ρίγα την Πέμπτη, στην οποία η ελληνική κυβέρνηση έχει επενδύσει τις πολιτικές της ελπίδες για μία δήλωση, 

η οποία θα της παράσχει περιθώρια περαιτέρω διαπραγματεύσεων και άρσης του καθεστώτος της
Η διαπραγμάτευση με τους δανειστές αποτελεί την κυριότερη και πλέον απειλητική εκκρεμότητα για την κυβέρνηση, όμως η πιο επικίνδυνη ασύμμετρη πολιτική απειλή εντοπίζεται στο εσωτερικό.

Σε μία πρωτοφανή αλληλουχία εξελίξεων, το Μέγαρο Μαξίμου για πρώτη φορά στα μεταπολιτευτικά τουλάχιστον χρονικά βρίσκεται σε ανοιχτή και διαρκή σύγκρουση με την πρόεδρο της Βουλής.

Πολλά χρόνια αστάθειας στη Μέση Ανατολή με συνεχιζόμενες συγκρούσεις μικρής και μεσαίας έκτασης προβλέπει ο Ιακώβ Αμιντρόρ. Ο πρώην Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Ισραήλ και στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού Βενιαμίν Νετανιάχου εκτιμά ότι ο συνδυασμός της ανόδου του ισλαμικού εξτρεμισμού, η αποδυνάμωση των κρατικών δομών και ο ρόλος του Ιράν δημιουργούν ένα εκρηκτικό μίγμα με απρόβλεπτες διαστάσεις.