espa pkm

Κυριακή, 12 Απριλίου 2026, 7:47:50 μμ

Ελλάδα

Δευτέρα, 11 Μαϊος 2015 11:50

Χωρίς τρόλεϊ η Αθήνα από 11:00 έως 15:00

Συντάκτης:

Χωρίς τρόλεϊ θα μείνει την Τρίτη η Αθήνα από τις 11:00 έως τις 15:00, λόγω της στάσης εργασίας που αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ με αίτημα την πρόσληψη προσωπικού και την αύξηση της χρηματοδότησης της ΟΣΥ.
Κλειστά παραμένουν την Τρίτη τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί του δήμου Κορυδαλλού, λόγω της διεξαγωγής της δίκης της Χρυσής Αυγής στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των Φυλακών. Το πρωί πραγματοποιείται νέα συγκέντρωση στο δημαρχείο και πορεία προς το σωφρονιστικό κατάστημα.
Στο ειδικό δημοτικό σχολείο του Νέου Ηρακλείου θα πραγματοποιηθεί μια ακόμα εκδήλωση ενημέρωσης του προγράμματος «Πολίτες ενάντια στην κατάθλιψη», με θέμα: «Αλληλεγγύη και αυτοβοήθεια: απαντήσεις στην κρίση και την κοινωνική οδύνη».
Μία σαφής παρότρυνση προς την κυβέρνηση της Ελλάδας ώστε να λάβει τις αποφάσεις της το συντομότερο δυνατόν και πάντως εντός του χρονοδιαγράμματος της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου, δόθηκε κατά την συνεδρίαση του eurogroup της Δευτέρας.
Με κεντρικό σύνθημα «Όχι Μπαλτά στην Παιδεία», εκπρόσωποι και κορυφαία στελέχη των κομμάτων της αντιπολίτευσης (ΠαΣοΚ, ΝΔ, Ποτάμι, ΔΗΜΑΡ) συναντήθηκαν σήμερα στο κατάμεστο στάδιο «Σπύρος Λούης» στο Μαρούσι για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση στην Παιδεία.
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραγκούνης σχετικά με τα αποτελέσματα του σημερινού Eurogroup, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τρία συμπεράσματα από το σημερινό Eurogroup:

»Πρώτον, για ακόμη μια φορά, ξεκαθαρίστηκε ότι όλη αυτή η διαπραγμάτευση αφορά στην τρέχουσα αξιολόγηση του 2ου προγράμματος και όχι σε μια συμφωνία – γέφυρα που ισχυριζόταν η κυβέρνηση.
Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με τη σημερινή σύνοδο του Eurogroup και τη δήλωση που αυτό εξέδωσε για την Ελλάδα, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Για πολλοστή φορά η κυβέρνηση δραματοποίησε την συνεδρίαση του Eurogroup με μεγάλα κούφια λόγια, δήθεν απειλές και τζάμπα μαγκιές.
Συγκρατημένη αισιοδοξία επικρατεί στην ελληνική κυβέρνηση μετά την ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Eurogroup, μία ανακοίνωση που σύμφωνα με κυβερνητική πηγή επεδίωκε η Αθήνα.

Ωστόσο επειδή η διαπραγμάτευση εξελίσσεται, συνεδριάζει αύριο στις 14.00 το Κυβερνητικό Συμβούλιο προκειμένου να αποτιμήσει την κατάσταση και να προσδιορίσει την τακτική της κυβέρνησης και τα επόμενα βήματα στις διαπραγματεύσεις.
Συλλαλητήριο για τη διαγραφή του χρέους έγινε το απόγευμα της Δευτέρας στα Προπύλαια, με αφορμή τη συνεδρίαση του Eurogroup.

Το διοργάνωσε η «Κίνηση για τη Διαγραφή του Χρέους Τώρα», ενώ συμμετείχαν η ΑΔΕΔΥ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλες συλλογικότητες.
Με κεντρικό σύνθημα «Όχι Μπαλτά στην Παιδεία», εκπρόσωποι και κορυφαία στελέχη των κομμάτων της αντιπολίτευσης (ΠαΣοΚ, ΝΔ, Ποτάμι, ΔΗΜΑΡ) συναντήθηκαν σήμερα στο κατάμεστο στάδιο «Σπύρος Λούης» στο Μαρούσι για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση στην Παιδεία.