espa pkm

Δευτέρα, 13 Απριλίου 2026, 9:17:59 πμ

Ελλάδα

Την αδυναμία της να ορίσει την ακριβή ημερομηνία ολοκλήρωσης της επέκτασης του τραμ στον Πειραιά, λόγω των πολλαπλών προβλημάτων του έργου, παραδέχεται η Αττικό Μετρό.

Σύμφωνα με έγγραφο της εταιρείας, που διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον αναπληρωτή υπουργό Υποδομών κ.

Ο υπουργός Εξωτερικών του παράνομου κατοχικού καθεστώτος, Οζντίλ Ναμί, διορίστηκε το απόγευμα της Παρασκευής από τον τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, διαπραγματευτής της τουρκοκυπριακής κοινότητας για τις συνομιλίες στο Κυπριακό, που θα επαναληφθούν στα μέσα του μηνός.

Ξεκινά από τη Δευτέρα η τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Η ενημέρωση θα πραγματοποιείται κάθε Δευτέρα και Πέμπτη στις 12:30 στην Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης (Φραγκούδη 11 & Αλεξάνδρου Πάντου, στην Καλλιθέα).

O πρόεδρος της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ εξέφρασε την υποστήριξή του προς τα αιτήματα της Αθήνας σχετικά με την καταβολή πολεμικών επανορθώσεων, ακόμα κι αν η γερμανική κυβέρνηση έχει επανειλημμένα απορρίψει τα αιτήματα αυτά.

Συναντήσεις με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας κ. Θεόδωρο Δρίτσα, τον Υπαρχηγό του Λιμενικού Σώματος, Υποναύαρχο κ. Αθανάσιο Χονδρονάσιο και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου είχαν στον Πειραιά ο Δήμαρχος Λήμνου, κ. Δημήτρης Μαρινάκης και ο Έπαρχος Λήμνου κ.
Κατατέθηκε στη Βουλή, το βράδυ της Πέμπτης, το σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας που αφορά τα «Επείγοντα μέτρα για την Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση». Το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, ώς την Παρασκευή 8 Μαΐου.


Τί πιστεύουν οι λαοί ότι αξίζει περισσότερο στη ζωή; Ερευνα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) έθεσε το ερώτημα σε ανθρώπους από όλες τις χώρες του κόσμου.
10.25: Κλειστό είναι το κέντρο της Αθήνας, καθώς έχουν ξεκινήσει οι συγκεντρώσεις για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Σε εξέλιξη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος από εργατικές ενώσεις και σωματεία του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου.
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι απεργιακές οι πορείες των συνδικάτων για την Εργατική Πρωτομαγιά στη Θεσσαλονίκη.

Στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Θεσαλονίκης και της ΕΔΟΘ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Αριστοτέλους, ο κεντρικός ομιλητής, ταμίας του ΕΚΘ, Παναγιώτης Παγώνης, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ιστορική μέρα και στους αγώνες που δόθηκαν στο παρελθόν και συνεχίζονται και σήμερα «με αμείωτη ένταση» από τους εργαζόμενους.

Αρθρο στον ιστότοπο iskra.gr που εκφράζει απόψεις του Αριστερού Ρεύματος του ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίστηκε αμέσως μετά το τέλος του υπουργικού συμβουλίου στο οποίο υποστηρίζεται ότι ο Ντάισελμπλουμ και το ΔΝΤ εκπέμπουν εκβιαστικά τελεσίγραφα και ότι η μόνη προοδευτική διέξοδος για τον λαό είναι η κυβέρνηση να εφαρμόσει αταλάντευτη το ριζοσπαστικό πρόγραμμά της.