espa pkm

Σάββατο, 11 Απριλίου 2026, 4:51:09 μμ

Ελλάδα

Νέα επιβαρυντική μαρτυρία κατά επιχειρηματία και πρώην ποδοσφαιρικού παράγοντα για τη μεταφορά δύο τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1» το καλοκαίρι του 2014 δόθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στην αρμόδια δικαστική λειτουργό που ερευνά την υπόθεση.
Αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμούς Ρομά που βρίσκονται στο Κιάτο, στην Πουλίτσα, στο Βέλο και στις Κρήνες Κορινθίας, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το πρωί, στο πλαίσιο αντιμετώπισης παραβατικών συμπεριφορών.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε εβδομήντα δύο άτομα και σε είκοσι αυτοκίνητα, προσήχθησαν συνολικά σαράντα τρεις και συνελήφθησαν τελικά δεκαέξι άτομα.
Τετάρτη, 29 Απριλίου 2015 18:50

Eurostat: Στο 25,7% η ανεργία στην Ελλάδα τον Ιανουάριο

Συντάκτης:
Στο 25,7% ανήλθε η ανεργία στην Ελλάδα τον Ιανουάριο του 2015, σημειώνοντας ελαφριά πτώση σε σχέση με τον Δεκέμβριο 2014, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) που δόθηκαν την Πέμπτη στη δημοσιότητα.
«Τραγική» χαρακτηρίζει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) την πορεία του ΕΟΠΥΥ λόγω των ληξιπρόθεσμων οφειλών του προς τους παρόχους, που υπερβαίνουν το ποσό των 2,2 δισ. ευρώ. Οι γιατροί ζητούν την ανάληψη πολιτικής πρωτοβουλίας από τον υπουργό Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, καθώς και τη σύγκλιση σύσκεψης με το ΔΣ του ΕΟΠΥΥ για την εξεύρεση των αναγκαίων παρεμβάσεων.

Σε συνέχεια της συνάντησης με την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, υποδέχτηκε την Πέμπτη το προεδρείο της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Παυλόπουλος δεσμεύθηκε προσωπικά ότι θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια που καταβάλουν οι Διοικητικοί Δικαστές μέσα σε αυτούς του δύσκολους καιρούς, πάντα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του και με πλήρη σεβασμό της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης.

«Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να κάνει την τούμπα, τη στροφή, και χρειάζεται το δημοψήφισμα για εσωκομματικούς λόγους, ώστε να δεσμεύσει την εσωκομματική αντιπολίτευση», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος, μιλώντας την Πέμπτη στη συνεδρίαση της εθνικής οργανωτικής επιτροπής συνεδρίου.

Στάση εργασίας και αποκλεισμό του κτιρίου του υπουργείου Οικονομικών στην οδό Νίκης στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιήσουν οι εφοριακοί της Αττικής αύριο Πέμπτη , διαμαρτυρόμενοι για μισθολογικά ζητήματα των νέων εφοριακών.

Αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμούς Ρομά που βρίσκονται στο Κιάτο, στην Πουλίτσα, στο Βέλο και στις Κρήνες Κορινθίας, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το πρωί, στο πλαίσιο αντιμετώπισης παραβατικών συμπεριφορών.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε εβδομήντα δύο άτομα και σε είκοσι αυτοκίνητα, προσήχθησαν συνολικά σαράντα τρεις και συνελήφθησαν τελικά δεκαέξι άτομα.
Τετάρτη, 29 Απριλίου 2015 17:50

Βαρουφάκης: Ξαναπήγα για ποτό στα Εξάρχεια

Συντάκτης:

Σχολιάζοντας το περιστατικό της φραστικής επίθεσης και του εκφοβισμού που δέχθηκε ο ίδιος και η σύζυγός του στα Εξάρχεια από ομάδα αντιεξουσιαστών, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης είπε στην Βουλή ότι ορθώς επέλεξε τον διάλογο μαζί τους.

Η κυβέρνηση εμμένει στις κόκκινες γραμμές της, διαμηνύει το Μέγαρο Μαξίμου εν όψει της νέας συνεδρίασης του Brussels Group και τονίζει ότι δεν έχει τη λαϊκή εντολή να φέρει μια συμφωνία που θα ξεφεύγει από τα όρια των κόκκινων γραμμών.