Τρίτη, 14 Μαΐου 2024, 10:27:25 πμ

Ελλάδα

Ανοιχτό άφησε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον οι προτάσεις της Κουμουνδούρου γίνουν «ρεαλιστικότερες».

Σε συνέντευξή του στον Σκάι, ο κ. Κουβέλης χαρακτήρισε «προσπάθεια μετατόπισης σε ρεαλιστικότερες θέσεις» τις προγραμματικές τοποθετήσεις του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ, διευκρινίζοντας όμως πως υπάρχουν ακόμα σαφείς διαφορές μεταξύ των δύο κομμάτων.

Η αμερικανική διπλωματία θα έχει υψηλή εποπτεία στο Κυπριακό όπως διεφάνη από τη συνάντηση που είχε στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι.

Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου 2014 12:50

Σε 24ωρη απεργία την Τρίτη η ΑΔΕΔΥ κατά της αξιολόγησης

Συντάκτης:
Σε 24ωρη απεργία προχωρά την Τρίτη η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στην απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που έκρινε «παράνομη και καταχρηστική» την απεργία - αποχή από τις διαδικασίες αξιολόγησης.

Στην κινητοποίηση μετέχει και η ΠΟΕ-ΟΤΑ, που βρίσκεται σε ανοιχτή κόντρα με την κυβέρνηση με αφορμή την αξιολόγηση και τους ελέγχους των μονιμοποιήσεων.

Είναι δύσκολη επίσκεψη. Ο Αντώνης Σαμαράς θα γίνει μεν σήμερα εγκάρδια δεκτός στην καγκελαρία από την Άνγκελα Μέρκελ. Όλα δείχνουν όμως ότι θα πρέπει να έχει μαζί του μικρά καλάθια. Τις τελευταίες ημέρες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφαν Σάιμπερτ προειδοποίησε επανειλημμένα ότι στη συζήτηση δεν πρόκειται να ληφθούν αποφάσεις για τα ελληνικά αιτήματα – αυτές, διευκρίνισε, λαμβάνονται όχι «σε διμερές, αλλά σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Την αποφασιστικότητα και ετοιμότητά του να συμβάλει και να βοηθήσει για τη λύση του Κυπριακού, αρχικά μέσω του νέου ειδικού αντιπροσώπου του, αλλά και αργότερα, αν υπάρξει ανάλογη πρόοδος, με ιδία προσωπική εμπλοκή, εξέφρασε ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν στον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη, κατά τη συνάντησή τους στην έδρα του Οργανισμού στη Νέα Υόρκη.
Στην τελική ευθεία μπαίνει ο αγώνας των απολυμένων καθαριστριών, καθώς την Τρίτη αναμένεται η απόφαση του Αρείου Πάγου επί της αίτησης του υπουργείου Οικονομικών για αναίρεση της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που τις έχει δικαιώσει ορίζοντας την επαναπρόσληψή τους.
Το δρόμο για την επιτάχυνση των πολιτικών εξελίξεων μπορεί να ανοίξει η σημερινή συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με την Άνγκελα Μέρκελ στο φθινοπωρινό Βερολίνο, απ’ όπου θα γίνει προσπάθεια επανεκκίνησης των ελληνογερμανικών σχέσεων με φόντο το ελληνικό πρόβλημα.
Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου 2014 10:50

Στον αέρα ο ΕΟΠΥΥ και τα 10 εκατ. ασφαλισμένοι του

Συντάκτης:
«Μετέωρο» είναι το μεγαλύτερο ασφαλιστικό ταμείο της χώρας. Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ δεν έχει συνεδριάσει εδώ και έναν μήνα, αφού έληξε η θητεία του στις 26 Αυγούστου, και από τότε πολλά σοβαρά ζητήματα που αφορούν στην περίθαλψη 10 εκατομμυρίων Ελλήνων βρίσκονται στον αέρα.
Το δρόμο για την επιτάχυνση των πολιτικών εξελίξεων μπορεί να ανοίξει η σημερινή συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με την Άνγκελα Μέρκελ στο φθινοπωρινό Βερολίνο, απ’ όπου θα γίνει προσπάθεια επανεκκίνησης των ελληνογερμανικών σχέσεων με φόντο το ελληνικό πρόβλημα.
Εννέα τζιχαντιστές που «εγκατέλειψαν γρήγορα και χωρίς αιτία το μέτωπο του πολέμου στο Ιράκ και τη Συρία» προκαλούν τον νέο μεγάλο πονοκέφαλο στην ΕΛ.ΑΣ. και στην ΕΥΠ.

Οι ελληνικές υπηρεσίες έχουν ενημερωθεί από τις βρετανικές και τις αμερικανικές υπηρεσίες για την παρουσία το τελευταίο τρίμηνο στην Αθήνα εννέα φανατικών ισλαμιστών οι οποίοι εγκατέλειψαν «ξαφνικά και αναιτιολόγητα» τις μάχες του IS (Ισλαμικό Κράτος) για να έλθουν στη χώρα μας προκειμένου στη συνέχεια να ταξιδέψουν σε χώρες της Ευρώπης αλλά πιθανόν και προς την Αμερική με άγνωστες προθέσεις.