espa pkm

Σάββατο, 11 Απριλίου 2026, 11:31:12 μμ

Ελλάδα


Την ανάγκη να προχωρήσει άμεσα η διαπραγμάτευση με τους εταίρους, επισημαίνει ο Αντώνης Σαμαράς σε δήλωσή του.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τονίζει ότι «μόλις βγαίναμε από το πρόγραμμα και τώρα η έλλειψη ρευστότητας έχει παραλύσει την ελληνική οικονομία».
Κατά 37% μειώθηκαν τα θύματα τροχαίων ατυχημάτων στην Ελλάδα το 2014, σε σχέση με το 2010, και έφτασαν τα 72 ανά εκατομμύριο πολίτες, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που δόθηκαν την Τρίτη στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων κ. Νίκος Παρασκευόπουλος θεωρεί ότι κανένας Έλληνας πολίτης δεν θα ήθελε μια κατάσχεση σε ένα ιστορικό μορφωτικό-πολιτιστικό ίδρυμα, όπως το Ινστιτούτο Γκαίτε.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «ούτε ο ίδιος θα το ήθελε, ούτε φυσικά διατύπωσε κάτι τέτοιο».
Σε εξέλιξη βρίσκεται η μαθητική παρέλαση στο Σύνταγμα για την επέτειο της 25ης Μαρίου. Στην εξέδρα των επισήμων, βρίσκονται μεταξύ άλλων ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς και ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.
Την άμεση επαναφορά όλων των απολυμένων του Δημοσίου και των υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, την κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου για την αξιολόγηση και την ακύρωση του επανελέγχου της μετατροπής των συμβάσεων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου, ζητάει μεταξύ άλλων, με επιστολή που απέστειλε προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.
Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2015 18:50

Υπό διερεύνηση τα αίτια της φωτιάς στο HighSpeed 5

Συντάκτης:

Κλιμάκιο που αποτελούνταν από πραγματογνώμονα του Λιμεναρχείου και τεχνικό σύμβουλο της εταιρίας πήγαν το πρωί της Τρίτης στο High Speed 5, στο μόλο της ΔΕΗ στο Κερατσίνι όπου χθες εκδηλώθηκε πυρκαγιά κατά την οποία έχασε τη ζωή του ο 50χρονος προϊστάμενος ηλεκτρολόγος του πλοίου.
Την ευχή «να μην ξανασυμβούν γεγονότα που πονάνε όλους» έκανε ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος λίγο μετά τις 3.00 το μεσημέρι κατέθεσε στο σημείο που βρέθηκε νεκρός ο Βαγγέλης Γιακουμάκης λίγα κόκκινα τριαντάφυλλα.
Θερμά λόγια επιφύλαξε ο Ευάγγελος Αντώναρος για τον Αλέξη Τσίπρα, και ειδικότερα για την συνέντευξή του χθες, Δευτέρα, μετά τη συνάντηση με τη γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ.

Σε tweet του ο κ.
Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2015 18:50

ΚΚΕ: Ο λαός θα πληρώσει ξανά τον λογαριασμό

Συντάκτης:
«Ακούγοντας τον κ. Τσίπρα να μιλάει για το θετικό έργο που έχει γίνει στο παρελθόν και για την ανάγκη συνέχισης της δημοσιονομικής προσαρμογής και προώθησης των μεταρρυθμίσεων, ο λαός μπορεί να καταλάβει ότι ο ίδιος θα πληρώσει ξανά τον λογαριασμό της ίδιας πολιτικής.

Στη γηραιά ήπειρο υπάρχουν «ορατές απειλές που υπονομεύουν την ιδέα μίας κοινής ευρωπαϊκής εστίας, την αρχή της κοινωνικής συνοχής, αλλά, πολύ περισσότερο, απειλούν τη δημοκρατία στην Ευρώπη» επισημαίνει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος στην ημερήσια διαταγή του για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.