Πέμπτη, 2 Μαΐου 2024, 6:56:54 πμ

Ελλάδα

Αναρτήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στην ιστοσελίδα του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, η επίσημη πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών του βορείου Αιγαίου με τη βόρεια Ελλάδα για τρεις μήνες, μετά την έκπτωση της ΝΕΛ και της θυγατρικής της Sea Link Ferries από δύο άγονες γραμμές, με απόφαση του αρμόδιου υπουργού Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη (με το αιτιολογικό της πλημμελούς και αδικαιολόγητης άρνησης εκτέλεσης των δρομολογίων).

Εκατοντάδες κτηνοτροφικές μονάδες στην Ελλάδα πλήττονται το τελευταίο διάστημα από τον καταρροϊκό πυρετό των αιγοπροβάτων, μιας ασθένειας που μεταδίδεται από μολυσμένες σκνίπες αλλά δεν προσβάλλει τον άνθρωπο.

Οι κτηνοτρόφοι δηλώνουν στο πρακτορείο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι, σε συνδυασμό με την ευλογιά των προβάτων, και την έλλειψη λήψης ουσιαστικών μέτρων από την πολιτεία ξεκληρίζονται κοπάδια, θανατώνεται μεγάλος αριθμός ζώων και χάνονται περιουσίες.

Ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του κόμματος, σε του συνέντευξη την Τρίτη στον Real FM, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ επανέλαβε τη θέση του ΚΚΕ ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει κανέναν υποψήφιο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όποιο κι αν είναι το πρόσωπο αυτό, ακόμα και στην περίπτωση του «απίθανου σεναρίου», να προταθεί η πρόεδρος της ΚΟ του κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα.
Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2014 18:50

Δωρεάν μετακινήσεις με δημοτικά ποδήλατα στο Μαρούσι

Συντάκτης:
Δωρεάν μετακινήσεις με τα δημοτικά ποδήλατα του Αμαρουσίου έχουν την ευκαιρία να απολαμβάνουν από εχθές, Δευτέρα, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της πόλης, ώστε όλοι χωρίς κόστος να μπορούν να απολαμβάνουν τα οφέλη από την τακτική χρήση του ποδηλάτου.
Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2014 18:50

Προσλήψεις 3.000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Συντάκτης:
Η πρόσληψη 3.000 ακόμη αναπληρωτών εκπαιδευτικών για την κάλυψη των αναγκών των σχολείων υπογράφηκε απο το υπουργείο Παιδείας.

Όπως ανακοινώθηκε, υπογράφθηκε ήδη απο τον υπουργό Παιδείας κ. Α.
Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2014 18:50

Κυκλοφοριακά προβλήματα από τη νεροποντή στην Αθήνα

Συντάκτης:
Κυκλοφοριακά προβλήματα σε αρκετούς δρόμους προκάλεσε το μεσημέρι της Τρίτης η έντονη βροχόπτωση στο κέντρο της Αθήνας και στα βόρεια προάστια.

Η Πυροσβεστική δέχθηκε 23 κλήσεις από τη Κηφισιά και το Μαρούσι κυρίως και λιγότερες από Χαλάνδρι, Ν.
Επιστολή στη Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ ζητώντας περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις αναφορές της κατά τη διάρκεια συνέντευξης της στους Financial Times, για απειλές κατά της ζωής της, όταν μίλησε για το θέμα της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα, απέστειλε σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.

Στη Μαδρίτη μεταβαίνει το απόγευμα της Τρίτης ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, προκειμένου να συμμετάσχει στην Υπουργική Διάσκεψη για τη Σταθερότητα και την Ανάπτυξη στη Λιβύη και τη Βόρεια Αφρική, κατόπιν προσκλήσεως του υπουργού Εξωτερικών της Ισπανίας, Χοσέ Μανουέλ Γκαρθία- Μαργκάγιο.

Κοινή υπουργική απόφαση για την παραχώρηση του αεροδρομίου της Τρίπολης για κοινή χρήση ανάμεσα στην Πολεμική και την Πολιτική Αεροπορία υπέγραψαν ο υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, με τον υπουργό Υποδομών, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.
Ένοχο, με τριετή αναστολή, για προτροπή σε πράξη ρατσιστικής βίας, κήρυξε σήμερα Τρίτη το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, τον Αλέξανδρο Πλωμαρίτη, πρώην υποψήφιο βουλευτή της Χρυσής Αυγής.

Ο Πλωμαρίτης κατηγορείτο για ρατσιστικές δηλώσεις σε ντοκιμαντέρ του κινηματογραφιστή Κωνσταντίνου Γεωργούση, αναφερόμενος σε αλλοδαπούς, ως «υπανθρώπους», «μιάσματα», «θα τους κάνουμε σαπούνια» και άλλα πολλά_ αποσπάσματα του ντοκιμαντέρ είχαν μάλιστα προβληθεί από το Channel 4.