espa pkm

Τρίτη, 19 Μαΐου 2026, 3:07:24 μμ

Ελλάδα

Το κατάστημα ήταν κλειστό εκείνη την ώρα.

Μεγάλη ταραχή προκλήθηκε σε ενοίκους πολυκατοικίας επί της οδού Λαγκαδά στη Θεσσαλονίκη, αφότου εκδηλώθηκε φωτιά λίγο μετά τις 4:30 τα ξημερώματα της Παρασκευής σε καφέ – μπαρ που στεγάζεται στο ισόγειο του κτιρίου.

Πέμπτη, 08 Αυγούστου 2024 20:07

Δύο ακόμη σεισμικές δονήσεις στον Άγιο Όρος

Συντάκτης:

Δύο νέες σεισμικές δονήσεις καταγράφηκαν σχεδόν ταυτόχρονα στις 7:16 μ.μ. στον Άγιο Όρος.

Η πρώτη δόνηση είχε μέγεθος 3,5, και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ακολούθησε η δεύτερη με μέγεθος 3,7.

Μία 71χρονη ανευρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις της το πρωί στην παραλία Αρωγής, του δήμου Κομοτηνής.

Η 71χρονη έλαβε τις πρώτες βοήθειες από ναυαγοσώστες και ακολούθως μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής, όπου επαληθεύθηκε η απώλεια της ζωής της.

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης έχουν θέσει υπό πλήρη έλεγχο τη φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στην Γενισέα Ξάνθης, εντός του δήμου Αβδήρων.

Υπό έλεγχο προσπαθούν να θέσουν οι επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, το μεσημέρι, στη Γενισέα Ξάνθης του δήμου Αβδήρων.

Περιστοιχισμένος από σκαλωσιές, ο πύργος του ΟΤΕ αναμένεται να καλωσορίσει τους επισκέπτες της 88ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, καθώς τις επόμενες μήνες θα πραγματοποιούνται εργασίες αποκατάστασης μικρών φθορών στο εμβληματικό κτήριο που κυριαρχεί από το 1970 στο εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο της ΔΕΘ-Helexpo AE.

Πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση περίπου στις 14.15, στην περιοχή Προφήτη Ηλία του δήμου Αριστοτέλη στη Χαλκιδική, έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο. Στο σημείο βρίσκονται 16 πυροσβέστες με 7 οχήματα για την κατάσβεση της φωτιάς.

Τη λήψη μέτρων για την ενίσχυση της αγοράς της Θεσσαλονίκης, καθώς και για την αρμονική συμβίωση ελεύθερων επαγγελματιών, επιχειρηματιών, μόνιμων κατοίκων και συνταξιούχων στην πόλη, συζήτησαν ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) Κώστας Γκιουλέκας και εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου και της αυτοδιοίκησης, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης προγραμματίζει λύση στα στεγαστικά προβλήματα των λυόμενων σχολικών συγκροτημάτων, τα οποία τοποθετήθηκαν στην πόλη μετά τον ισχυρό σεισμό του 1978 για να καλύψουν τις τεράστιες ανάγκες της εποχής και εξακολουθούν να φιλοξενούν μαθητές και μαθήτριες εδώ και σχεδόν πέντε δεκαετίες.

Η τιμή για το συμπύρηνο ροδάκινο προβλέπεται να παραμείνει στα περσινά επίπεδα, ήτοι 35-38 λεπτά/κιλό για την πρώτη κατηγορία και 15 λεπτά/κιλό για τη δεύτερη.