espa pkm

Παρασκευή, 10 Απριλίου 2026, 3:38:28 μμ

Ελλάδα

Από το Φαρμακονήσι ξεκίνησε τη νέα περιοδεία του σε μονάδες των νησιών του Αιγαίου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ελικόπτερο που μετέφερε τον κ.

«Έχω και λόγο και φωνή και άποψη σε ό,τι αφορά στην πατρίδα μας. Και μην έχετε καμία αμφιβολία ότι μπορεί γεωγραφικά να είμαι στις Βρυξέλλες, αλλά η καρδιά μου είναι εδώ» τόνισε ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, τον οποίο επισκέφθηκε εθιμοτυπικά το μεσημέρι.

Διαβεβαιώσεις ότι υπάρξει άμεση επίλυση του θέματος των υλοτομικών εργασιών στις Σκουριές έδωσε την Παρασκευή ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ο κ. Λαφαζάνης συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των Δασεργατών Σκουριών και εκπρόσωποι των εργαζόμενων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας, και κατά τη διάρκεια της συνάντησης δεσμεύτηκε για άμεση επίλυση του θέματος των υλοτομικών εργασιών στις Σκουριές και επιστροφή των 40 δασεργατών στην δουλειά τους.

Επανεξέταση του συστήματος διανομής των συγγραμμάτων, με στόχο την πλήρη κάλυψη της διδασκόμενης ύλης ζητάει η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών μετά από χθεσινή συνεδρίαση της.

Τα μέλη της Συγκλήτου του Ιδρύματος αναφέρουν ακόμη ότι «οι όποιες δυσλειτουργίες του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου (Νόμος Διαμαντοπούλου - Αρβανιτόπουλου) πρέπει να επανεξεταστούν μετά από ψύχραιμη και συστηματική επανεκτίμηση των σχετικών διατάξεων και δεδομένων».
Η γερμανική Sueddeutsche Zeitung αναφέρει, επικαλούμενη πηγές στην Αθήνα, πως ο έλληνας πρωθυπουργός ζήτησε άμεσα έκτακτη συνάντηση με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, με φόντο τις πιεστικές χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας, χωρίς το αίτημά του να γίνεται αποδεκτό.
Εάν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν επιτρέψει στην Ελλάδα την αύξηση εκδόσεων βραχυπρόθεσμου χρέους αναλαμβάνει μεγάλη ευθύνη, τονίζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο Spiegel, όπως αναφέρει το Reuters. «Η ΕΚΤ μας έχει ακόμη τη θηλιά στο λαιμό» τόνισε χαρακτηριστικά.
Απεβίωσε το πρωί σε ηλικία 66 ετών ο Βασίλης Μαγγίνας. Ο πρώην υπουργός και επί σειρά ετών βουλευτής της ΝΔ νοσηλευόταν στο Ευγενίδειο Θεραπευτήριο το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε μπει στο νοσοκομείο Αρεταίειο για μια εγχείρηση κήλης αλλά ξαφνικά έπεσε σε κώμα και πέθανε, το πρωί της Παρασκευής, από σηψαιμία.
Η γερμανική Sueddeutsche Zeitung αναφέρει, επικαλούμενη πηγές στην Αθήνα, πως ο έλληνας πρωθυπουργός ζήτησε άμεσα έκτακτη συνάντηση με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, με φόντο τις πιεστικές χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας, χωρίς το αίτημά του να γίνεται αποδεκτό.
Δωρεάν εξέταση μαστού και μαστογραφίες, προσφέρει από την Δευτέρα 16 μέχρι και την Τετάρτη 18 Μαρτίου (9:00 - 14:00) η Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας (ΕΕΜ) σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων στα πλαίσια της στέγασης στο 1ο Δημοτικό Ιατρείο του Δήμου Αθηναίων (Καλφοπούλειο) του Κέντρου Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης γυναικών με καρκίνο του μαστού «Έλλη Λαμπέτη».
Εξώδικοπρος την «Λασιθιωτική Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία» (LANE Lines) απέστειλε ο Δήμος Κυθήρων για το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με τον Πειραιά.

Στο εξώδικο το οποίο κοινοποιείται στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά και στη Διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνιών του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου αναφέρεται ότι «μεταξύ των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει η εταιρεία σας δια της συμβάσεως ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας για την εξυπηρέτηση της δρομολογιακής γραμμής "Κυθήρων - Αντικυθήρων" είναι πρωτίστως, η εκτέλεση όλων των δρομολογίων, ανελλιπώς, πλήρως και ολοκληρωμένα, σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις δρομολογίων ΥΕΝΑΝΠ/ΔΘΣ τηρώντας τις κείμενες νομοθετικές διατάξεις».