espa pkm

Παρασκευή, 10 Απριλίου 2026, 10:09:04 μμ

Ελλάδα

Με πρόστιμα χιλιάδων ευρώ ανά ημέρα από την EE απειλείται η Ελλάδα για το γεγονός ότι η Ανατολική Αττική παραμένει βασίλειο των λυμάτων.

Στην περιοχή υπάρχουν περίπου 150.000 βόθροι, με συνέπεια η ρύπανση από βοθρολύματα που ρίχνονται ανεξέλεγκτα σε ρεματιές και δρόμους να έχει χτυπήσει «κόκκινο», όπως αναφέρουν Τα Νέα.

Ως καθηγητής Πληροφορικής με σχετικές σπουδές στο αντίστοιχο τμήμα της (τότε) ΑΣΟΕΕ –χωρίς ωστόσο να έχει πάρει το πτυχίο του– εργαζόταν περιστασιακά ο 39χρονος που συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ως βασικός συνεργάτης του πρώην μέλους της 17Ν Χριστόδουλου Ξηρού και ως «σύνδεσμος» με έγκλειστα μέλη της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς.

Μπαράζ ατομικών συμβάσεων στον ιδιωτικό τομέα καταγράφουν οι υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας αλλά και της ΓΣΕΕ, ενόψει των σχεδιαζόμενων αλλαγών στα εργασιακά και της αύξησης του κατώτατου μισθού.

Υπό την απειλή της απόλυσης και τον εφιάλτη της ανεργίας καλούνται εκβιαστικά οι εργαζόμενοι να αποδεχθούν ατομικές συμβάσεις μετατροπής βασικών όρων της εργασιακής σχέσης, όπως περικοπή ωρών εργασίας με ανάλογη ή μεγαλύτερη περικοπή αποδοχών, όπως αναφέρουν Τα Νέα.
Πανικός επικρατεί από νωρίς το πρωί της Τρίτης στα καταστήματα του ΙΚΑ, όπου ασφαλισμένοι σχηματίζουν ουρές για τη θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας τους.

Το ΙΚΑ, με ανακοίνωσή του, εξηγεί ότι δεν είναι απαιτείται η προσέλευση των ασφαλισμένων στα υποκαταστήματα για τη θεώρηση, καθώς αυτή πλέον μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά.
Σε μήνα βιωματικών δράσεων εξοικείωσης με την αναπηρία μετατρέπεται o Μάρτιος. Ο δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους (ΣΚΕΠ), με την υποστήριξη του Ελληνικού Συλλόγου για το Σύνδρομο Asperger (ΕΛΣΣΑ), καθώς και με τη συνδρομή των εκδόσεων Πατάκη, διοργανώνουν μια σειρά από βιωματικές δράσεις εξοικείωσης με την αναπηρία, μέσω της ενημέρωσης, συνειδητοποίησης αλλά και της καταγραφής των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία.
Η ανεύρεση τριών όπλων (ενός Scorpion, ενός Glock και ενός άλλου 9 mm), όπως και ενός εκτυπωτή που «παρήγαγε» την τελευταία προκήρυξη της οργάνωσης, φαίνεται ότι είναι ο μοναδικός τρόπος και ο κύριος πλέον στόχος των διωκτικών αρχών για να τεκμηριώσουν την εμπλοκή οποιουδήποτε ατόμου στη δράση της «Σέχτας Επαναστατών», της οργάνωσης-φάντασμα που αποτελεί εδώ και χρόνια το μεγάλο ζητούμενο της ΕΛ.
Δευτέρα, 02 Μαρτίου 2015 08:50

Και πρέσβεις παραπέμπονται για τις ΜΚΟ

Συντάκτης:
Οκτώ πρόσωπα πρέπει να παραπεμφθούν για τις παράνομες χρηματοδοτήσεις σε μη κυβερνητική οργάνωση (ΜΚΟ) για την αποναρκοθέτηση, μεταξύ των οποίων και το πρώην στέλεχος του υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Ρόντος, σύμφωνα με πρόταση της εισαγγελέως Εφετών κυρίας Αικατερίνης Ψύρη προς το αρμόδιο δικαστικό Συμβούλιο.
Υποχρεωτική θα είναι η εγκατάσταση του σύστηματος κινητών επικοινωνιών eCall σε όλα τα ΙΧ και τα μικρά φορτηγά στην Ευρώπη από το 2018, σύμφωνα με σχέδιο της Κομισιόν, που υιοθετήθηκε από το Συμβούλιο της ΕΕ τη Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015.
Σε μήνα βιωματικών δράσεων εξοικείωσης με την αναπηρία μετατρέπεται o Μάρτιος. Ο δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους (ΣΚΕΠ), με την υποστήριξη του Ελληνικού Συλλόγου για το Σύνδρομο Asperger (ΕΛΣΣΑ), καθώς και με τη συνδρομή των εκδόσεων Πατάκη, διοργανώνουν μια σειρά από βιωματικές δράσεις εξοικείωσης με την αναπηρία, μέσω της ενημέρωσης, συνειδητοποίησης αλλά και της καταγραφής των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία.
Η Βενεζουέλα, η Αργεντινή, η Νότια Αφρική, η Ουκρανία και η Ελλάδα είναι, κατά σειρά, οι πέντε «πιο επώδυνες οικονομίες για να ζεις και να δουλεύεις», σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας του Bloomberg που συνθέτουν τον «δείκτη δυστυχίας» για το 2015.