Ελλάδα
Το Ειδικό Δικαστήριο με κατηγορούμενο τον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου, για τους χειρισμούς του στη λίστα Λαγκάρντ, δεν έχει συνεδριάσει παρά μόνο δύο φορές, έχει αναδείξει ωστόσο το πρόσωπο-κλειδί για την έκβασή του: τον κ.
Δυσοίωνα είναι τα στοιχεία για την πορεία μιας εξαιρετικά σοβαρής, αλλά «σιωπηλής» νόσου στην Ελλάδα: της ηπατίτιδας C. Χιλιάδες ασθενείς δεν έχουν πρόσβαση στις νέες θεραπείες που συμβάλλουν στην εκρίζωση της νόσου, τη στιγμή μάλιστα που υπάρχει έξαρση της νόσου στον δυτικό κόσμο.
«Τώρα πρέπει να κυβερνήσουμε». Με τη φράση αυτή συνόψισε κορυφαίο κοινοβουλευτικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ την πρόκληση που έχει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση, σε ένα ασφυκτικό χρονικό και οικονομικό πλαίσιο και με τις ισορροπίες που πρέπει να τηρήσει να προξενούν ιλίγγους σε βουλευτές και υπουργούς.
Στο «μαρτύριο της σταγόνας» θα υποβληθεί για ακόμη μία φορά η Ελλάδα τους επόμενους μήνες καθώς οι πιστωτές που ελέγχουν τη στρόφιγγα της χρηματοδότησης εμφανίζονται διατεθειμένοι να κρατήσουν σκληρή στάση. Στη διάρκεια της εβδομάδας έγινε σαφές ότι η συμφωνία με τους πιστωτές προβλέπει πως η εκταμ.
Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου 2015 07:50
Τέλος με την ασάφεια, ώρα για συγκεκριμένα μέτρα
Συντάκτης: Eidisis.grΑν ο Φεβρουάριος ήταν ο μήνας της προσαρμογής για την κυβέρνηση και της αρχικής συμφωνίας με τους δανειστές της, ο Μάρτιος θα είναι ο μήνας της σκληρής διαπραγμάτευσης. Και αν οι συνεδριάσεις του Eurogroup τον Φεβρουάριο ήταν κρίσιμες, οι συνεδριάσεις του Μαρτίου θα είναι καθοριστικές για την πορεί.
Η συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ την προηγούμενη Τετάρτη ήταν από πολιτικής απόψεως μια τραυματική εμπειρία για τον Πρωθυπουργό και τους στενούς συνεργάτες του. Στον απόηχο της συμφωνίας του Εurogroup της 20ής Φεβρουαρίου η πλειονότητα των βουλευτών απαίτησε ενημέρωση και ζήτησε εξηγήσεις, ενώ μια ση.
Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου 2015 07:50
Τόμας Βίζερ: «Ατυχής επιλογή η ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη»
Συντάκτης: Eidisis.grΠρόκειται για τον άνθρωπο που γνωρίζει καλύτερα από τον καθέναν την «οικονομική ακτινογραφία» της ευρωζώνης. Ο Τόμας Βίζερ, ο Αυστριακός που ηγείται του Euro Working Group, έχει επανειλημμένως σταθεί στο πλευρό της Αθήνας ώστε να βρεθούν συμβιβαστικές λύσεις σε δύσκολες στιγμές για την Ελλάδα.
«Είναι η τελευταία φορά». Η φράση αυτή ακουγόταν συχνά το μεσημέρι της Παρασκευής στους διαδρόμους της γερμανικής Βουλής. Εχοντας απηυδήσει από την «έλλειψη μεταρρυθμιστικής βούλησης» από την Αθήνα, καθώς και από τις «τεντιμπόικες» επιθέσεις του Γιάνη Βαρουφάκη κατά του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, πολλοί Χ.
Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου 2015 07:50
Ο Σαμαράς αντιμέτωπος με δελφίνους και βαρόνους
Συντάκτης: Eidisis.grΗ πρώτη πράξη του εσωκομματικού έργου στην τραυματισμένη ΝΔ αναμένεται να «ανέβει» την προσεχή εβδομάδα στις δυο κρίσιμες «γαλάζιες» συνεδριάσεις, της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Πολιτικής Επιτροπής. Η πατροπαράδοτη πολιτική των συντηρητικών Τόρις της Βρετανίας ήταν να επιδιώκουν τη μεγαλύτερη .
Τα βράδια οι χώροι του Κοινοβουλίου έχουν μια απόκοσμη ηρεμία. Μπορεί οι διαμάχες και οι εντάσεις να έχουν σιγήσει, ωστόσο η αρνητική φόρτιση μοιάζει να παραμένει εγκλωβισμένη εκεί. Οταν οι βαριές δρύινες πόρτες της αίθουσας της Ολομέλειας κλείνουν και τα γραφεία των υπαλλήλων αδειάζουν, οι μόνοι π.