espa pkm

Παρασκευή, 10 Απριλίου 2026, 7:12:23 μμ

Ελλάδα

«Πάμε καλά στη συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Είναι η πρώτη φορά που χωρίς κοινή προγραμματική δέσμευση ούτε χωρίς εξαγγελία προγραμματικής δέσμευσης προχωρά μια πολιτική συνεργασία. Πάμε καλά για την ώρα» είπε ο υπουργός Εωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ.
Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2015 19:50

ΠαΣοΚ: Στη Βουλή η συμφωνία για την παράταση

Συντάκτης:

«Δημοκρατικά και κοινοβουλευτικά προκλητική» χαρακτηρίζει, με ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη, το ΠαΣοΚ την προσπάθεια, όπως αναφέρει, της κυβέρνησης «να παρακάμψει την νομοθετική κύρωση της παράτασης του προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας από την ευρωζώνη, δηλαδή της δανειακής σύμβασης και του μνημονίου» και την καλεί να τη φέρει στη Βουλή.

Στη συνεδρίαση της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίστηκε την Πέμπτη η συζήτηση περί της συμφωνίας με τους εταίρους, η οποία την προηγούμενη ημέρα είχε απασχολήσει επί 12ωρο την ΚΟ.

Στο «πάγωμα» της διαδικασίας της κινητικότητας και την έκδοση από το ΑΣΕΠ πινάκων διάθεσης προσωπικού, προχώρησε το αρμόδιο υπουργείο, με ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργου Κατρούγκαλου.

Στη διευκρινιστική ανακοίνωση επισημαίνεται, ότι «σε συνέχεια της έκδοσης από το ΑΣΕΠ την 25η Φεβρουαρίου πινάκων διάθεσης προσωπικού, στο πλαίσιο της διαδικασίας της κινητικότητας, ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανακοίνωσε, ότι κάθε περαιτέρω σχετική διαδικασία αρμοδιότητας της διοίκησης αναστέλλεται, ενόψει επικείμενης νομοθετικής ρύθμισης του ζητήματος».
Ο κ. Γιώργος Αγγελόπουλος, στενός συνεργάτης σε θέματα Πληροφορικής του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, έπιασε πρώτος το νήμα των καταθέσεων σήμερα Πέμπτη στο Ειδικό Δικαστήριο, για τους χειρισμούς του πρώην υπουργού ως προς τη λίστα Λαγκάρντ.
Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ αναφερόμενος στο θέμα ενδεχόμενου χρηματοδοτικού κενού κατηγόρησε την κυβέρνηση Τσίπρα ότι «ανέτρεψε όσα είχε πετύχει η προηγούμενη κυβέρνηση και ξαναμπαίνει σε Μνημόνια, πανηγυρίζοντας μάλιστα…».

Η χώρα με την προηγούμενη κυβέρνηση είχε βγει στις αγορές, είχε μπει στην ανάκαμψη, είχε εξασφαλίσει τη βελτίωση της πιστοληπτικής ικανότητάς της από όλους τους οίκους αξιολόγησης και έβγαινε από το μνημόνιο, τόνισε ο Κ.
Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2015 18:50

ΚΚΕ: Ζητεί ονομαστική ψηφοφορία για τη νέα συμφωνία

Συντάκτης:
Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, χαρακτηρίζοντας «διαφημιστική απάτη» τα περί «σκληρής» διαπραγμάτευσης και τόνισε ότι στο τέλος Ιουνίου θα έρθει νέο μνημόνιο. Υπογράμμισε ότι ο όρος «Αριστερά» έχει γίνει πλέον «λάστιχο» και ζητά από το λαό να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο που οργανώνει αύριο, Παρασκευή στο Σύνταγμα.
Φωτιά στο αυτοκίνητο του συντρόφου της έβαλε 29χρονη, το βράδυ της Τετάρτης, στην περιοχή των παλιών ΚΑΤΕΕ Ηρακλείου όταν αυτός τής ζήτησε να χωρίσουν. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, έπειτα από συντονισμένες ενέργειες, σε συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές, η νεαρή γυναίκα συνελήφθη και ομολόγησε την πράξη της.
Δύο νέα δωρεάν προγράμματα προαγωγής και αγωγής υγείας στους τομείς της διατροφής, της υγείας αλλά και της σωστής στάσης του σώματος σε καθημερινές δραστηριότητες πραγματοποιεί ο δήμος Αθηναίων.

Στόχος των προγραμμάτων είναι η απόκτηση γνώσεων και η υιοθέτηση υγιών συμπεριφορών πάνω σε θέματα διατροφής και λειτουργικότητας του σώματος, έτσι ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα της καθημερινής ζωής των σε δημοτών και των κατοίκων της Αθήνας.

Με στόχο να αποτρέψει την μεγαλύτερη διάβρωση της πολιτικής αξιοπιστίας της ΝΔ στη συνείδηση του μέσου πολίτη και ταυτόχρονα να ξεκινήσει μια προσπάθεια ανάκαμψης θα κινηθεί η σημερινή ηγετική ομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που πλέον μετά τη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμικούς εταίρους εισέρχεται σε μια νέα περίοδο.