espa pkm

Σάββατο, 11 Απριλίου 2026, 11:11:55 πμ

Ελλάδα

O υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας Χάρλεμ Ντεζίρ, οποίος βρίσκεται στην Αθήνα για ολιγόωρη επίσκεψη, θα επισκεφθεί το μεσημέρι τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, προκειμένου να του μεταφέρει συγχαρητήριο μήνυμα από τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ, έγινε γνωστό από γαλλική διπλωματική πηγή στην Αθήνα.
Σε εξέλιξη βρίσκεται η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων η οποία συνεδριάζει αναφορικά με τη συμφωνία Ελλάδας Ε.Ε. για την 4μηνη παράταση του ελληνικού προγράμματος.

Πηγή: Το Βήμα
Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2015 14:00

Συνάντηση Τσίπρα με Βαλαβάνη στη Βουλή

Συντάκτης:
Συνάντηση με την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη θα έχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας το μεσημέρι της Τετάρτης στη Βουλή.

Ο Αλ. Τσίπρας θα συναντηθεί επίσης και με τον υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή.
Οι καταγγελίες περιστατικών αστυνομικής βίας αλλά και η στάση της αστυνομίας απέναντι σε διαδηλωτές, η μεταχείριση μεταναστών και το ζήτημα του ασύλου και των επαναπροωθήσεων, οι υποθέσεις της Χρυσής Αυγής, του Νίκου Ρωμανού αλλά και της δίκης για τη Μανωλάδα κυριαρχούν στην «ελληνική λίστα» της ετήσιας έκθεσης της Διεθνούς Αμνηστίας για το 2014.
Υπό αυστηρά αστυνομικά μέτρα προστασίας, και πολυάριθμα φωτογραφικά φλας (για τα οποία υπήρξε και σχετικό επεισόδιο), άρχισε στην αίθουσα Ολομέλειας του Αρείου Πάγου η δίκη του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο.
Ολοκληρώθηκε η έρευνα του κλιμακίου της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης στα Ιωάννινα σχετικά με τις συνθήκες εξαφάνισης του 22χρονου από την Κρήτη σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής Βαγγέλη Γιακουμάκη, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν από το μεσημέρι της 6ης Φεβρουαρίου.
Υπό αυστηρά αστυνομικά μέτρα προστασίας, και πολυάριθμα φωτογραφικά φλας (για τα οποία υπήρξε και σχετικό επεισόδιο), άρχισε στην αίθουσα Ολομέλειας του Αρείου Πάγου η δίκη του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο.

«Με βάση τις υποχρεώσεις της χώρας από τώρα μέχρι και τον Αύγουστο υπάρχουν μεγάλες χρηματοδοτικές ανάγκες» παραδέχθηκε ο υπουργός Εργασίας Παναγιώτης Σκουρλέτης, σημειώνοντας ότι το ζήτημα της χρηματοδότησης της χώρας δεν έχει συζητηθεί.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ συνεδριάζει στις 8 μ.μ. της Τρίτης, υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με αντικείμενο τη νέα δανειακή σύμβαση και το e-mail Βαρουφάκη.

Πηγή: Το Βήμα

Κέρδος για τον ελληνικό λαό χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης το γεγονός ότι η λίστα που εγκρίθηκε από το Eurogroup δεν περιλαμβάνει συγκεκριμένες δεσμεύσεις.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε ότι με αυτόν τον τρόπο υπάρχουν περιθώρια για παρεμβάσεις από την κυβέρνηση, ενώ υπογράμμισε ότι η λίστα Βαρουφάκη περιλαμβάνει συγκεκριμένα θετικά σημεία που δεν υπήρχαν στο παρελθόν.