espa pkm

Σάββατο, 11 Απριλίου 2026, 10:14:34 μμ

Ελλάδα

Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2015 02:00

Συλλαλητήρια την ώρα του Eurogroup σε όλη την Ελλάδα

Συντάκτης:
Παλλαϊκό συλλαλητήριο σε Αθήνα (Σύνταγμα) και Θεσσαλονίκη (Λευκός Πύργος) πραγματοποιείται στις 5 μ.μ. της Δευτέρας την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται στις Βρυξέλλες και θα διαπραγματεύεται τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους.
Απαντήσεις ζητάει από τον υπουργό Παιδείας κ. Αριστείδη Μπαλτά η Διοικούσα Επιτροπή των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων (ΔΕΠΠΣ), τα μέλη της οποίας υπενθυμίζουν με επιστολή τους ότι οι ημερομηνίες για τις προγραμματισμένες εξετάσεις εισαγωγής στα προγράμματά τους πλησιάζουν και καταλήγοντας με τη φράση: «Σε κάθε περίπτωση οι παραιτήσεις μας είναι στην διάθεσή σας».
Αναβολή της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας ζητούν από τον πρόεδρο του κόμματος κ. Αντώνη Σαμαρά οι κκ Νικήτας Κακλαμάνης, Γιάννης Πλακιωτάκης, Κυριάκος Μητσοτάκης, και η κυρία Μαρία Σπυράκη λόγω των εξελίξεων στις σχέσεις της Ελλάδας με την Ευρωπαϊκή Ενωση.
Λίγο πριν από τη συνέντευξη του Γιάνη Βαρουφάκη ο υπουργός Αμυνας, Πάνος Καμμένος με κείμενο που ανέβασε στο twitter, έγραψε: «Δεν πρόκειται να αιτηθούμε καμία παράταση μνημονίου, έχουμε λαϊκή εντολή να πάμε μέχρι τέλους.
Βροχή πέφτουν οι προτάσεις για εξοικονόμηση κρατικών δαπανών και ενίοτε βρίσκουν αποδοχή -έστω και σε προσωπικό επίπεδο- ως «έξυπνες ιδέες» όχι απλώς από κυβερνητικό στέλεχος αλλά από υπουργό που διαπραγματεύεται μια νέα συμφωνία με τους δανειστές.

Την Τετάρτη το απόγευμα (πιθανότατα στις 6.00) θα διεξαχθεί, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Σε αυτή την απόφαση φέρεται να έχει καταλήξει η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου μετά από συνεννόηση με την κυβέρνηση.

Κυριακή, 15 Φεβρουαρίου 2015 23:50

Τηλεφωνική επικοινωνία Σαμαρά, Βενιζέλου, Θεοδωράκη

Συντάκτης:
Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν μετά την αποτυχία του Eurogroup ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης για τον συντονισμό των «φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων» όπως είπαν, για να εξετάσουν την κατάσταση που διαμορφώνεται στις σχέσεις Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Την ανάγκη για συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης προκειμένου να αποσταλούν στον αλβανικό λαό, που επλήγη από τις πρόσφατες πλημμύρες, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Όπως είπε ο κ.
Σειρά αιτημάτων με έμφαση στην προστασία των ανέργων, έθεσαν στον υπουργό Εργασίας, Πάνο Σκουρλέτη, από τον οποίο έγιναν νωρίτερα δεκτοί, εκπρόσωποι των πρωτοβάθμιων σωματείων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΕ-ΥΤΕ).