espa pkm

Σάββατο, 11 Απριλίου 2026, 1:03:20 μμ

Ελλάδα

Με σκληρή γραμμή θα εμφανιστεί η Νέα Δημοκρατία στη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, ενώ ο πρόεδρός της Αντώνης Σαμαράς αναμένεται το βράδυ της Τρίτης, οπότε και πιθανότατα θα λάβει το λόγο, να ζητήσει από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να υπάρξει ρεαλισμός ώστε να μην τιναχτούν όλα στον αέρα με καταστροφικές συνέπειες και περιπέτειες για τη χώρα.

«Εκείνοι οι οποίοι τώρα ήδη ελπίζουν πως η νέα ελληνική κυβέρνηση θα αποτύχει, πέφτουν έξω και μια τέτοια χαιρεκακία είναι ανάρμοστη» τονίζει σε συνέντευξή του καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν, ο οποίος, κατόπιν δικής του πρόσκλησης, υποδέχεται τη Δευτέρα στη Βιέννη για συνομιλίες τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Κόσμος πάει και έρχεται. Υστερα από τον Γ. Βαρουφάκη επισκέπτεται το Βερολίνο και ο Νίκος Κοτζιάς. Ο υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί αύριο, Τρίτη, με τον γερμανό ομόλογό του Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγιερ στο κτίριο του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών.
Κυριακή, 08 Φεβρουαρίου 2015 16:00

Στους 36 συνολικά οι νεκροί από γρίπη στην Ελλάδα

Συντάκτης:
Τους 36 έχουν φτάσει οι ασθενείς που έχουν χάσει τη ζωή τους από γρίπη.

Την ίδια στιγμή 35 άτομα συνεχίζουν να νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ συνολικά σε ΜΕΘ έχουν φιλοξενηθεί από την αρχή της εποχής 99 άνθρωποι.
Εκδηλώσεις με σκοπό την δημιουργική ψυχαγωγία και την εκπαίδευση των παιδιών διοργανώνει για μια ακόμα χρονιά η μη κερδοσκοπική πολιτιστική αστική εταιρεία «Πύρνα».

Δημιουργικά παιχνίδια, θεατρικό εργαστήρι, εκπαιδευτικές δράσεις, αποκριάτικη εκδήλωση με παιχνίδι και χορό, εξερευνήσεις, εργαστήρι ζαχαροπλαστικής, κυνήγι θησαυρού, εκπαιδευτικού χαρακτήρα εκδρομές και άλλα περιμένουν παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού στη στέγη της Πύρνας στην Κηφισιά από τον Φεβρουάριο έως και τον Ιούνιο.
Κυριακή, 08 Φεβρουαρίου 2015 15:50

Ο Χ. Ράιχενμπαχ στη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης

Συντάκτης:
Ο Χορστ Ράιχενμπαχ, στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και επικεφαλής της task force για την Ελλάδα, εχει κληθεί σύμφωνα με πληροφορίες να παρίσταται στην σύνοδο κορυφής της ερχόμενης Πέμπτης στις Βρυξέλλες.

Με μία ενδιαφέρουσα αναδρομή στον Θουκυδίδη και τη νοοτροπία που διακατείχε τους ισχυρούς Αθηναίους έναντι των αδύναμων πόλεων που δεν είχαν προσχωρήσει στη συμμαχία τους κατά τον Πελοποννησιακό Πόλεμο, ο πρώην υπουργός επί κυβερνήσεων ΠαΣοΚ, Τηλέμαχος Χυτήρης, επιχειρεί έναν παραλληλισμό με τη σύγχρονη πραγματικότητα που αντιμετωπίζει η χώρα έναντι των πιστωτών της.

Στην πρώτη αντίδραση από κορυφαίο ευρωπαίο αξιωματούχο μετά τις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ διαμηνύει πως η Αθήνα «δεν πρέπει να περιμένει πως θα αποδεχθούμε απλά όλες τις εξαγγελίες σας».
Πτωτική τάση παρατηρείται στο ύψος των υδάτων του ποταμού Έβρου, ωστόσο, η αποστράγγιση των υδάτων τόσο από τις κατοικημένες περιοχές, όπως τα Λαγυνά, όσο και από τις πλημμυρισμένες καλλιεργημένες εκτάσεις εκτιμάται πως θα πάρει χρόνο, λόγω και των καιρικών συνθηκών που επικρατούν.

«Ήρθα για να ακούσω τον Πρωθυπουργό», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός Κων. Μητσοτάκης, ερωτηθείς από τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες για την αιφνιδιαστική άφιξή του στην Βουλή μετά από καιρό.

Ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.