espa pkm

Τρίτη, 14 Απριλίου 2026, 11:44:21 μμ

Ελλάδα

Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2014 19:50

11 Δεκεμβρίου: Ημέρα του Παιδιού, Ημέρα της Unicef

Συντάκτης:
Τα 68 γενέθλια προσφοράς για τα παιδιά του κόσμου γιορτάζει η Unicef εφέτος. Η οργάνωση ιδρύθηκε στις 11 Δεκεμβρίου του 1946 αμέσως μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο από τα Ηνωμένα Έθνη για να προσφέρει τροφή, ρούχα, περίθαλψη στα παιδιά της Ευρώπης που ήταν αντιμέτωπα με την πείνα και τις ασθένειες.
Να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης ζητά η δημοτική αρχή από τα συναρμόδια υπουργεία και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα.

«Η παρατεταμένη βροχόπτωση των τελευταίων ημερών έχει προκαλέσει πολύ σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο του δήμου, μια ολόκληρη περιοχή στην Νέα Φιλαδέλφεια (Βάλτα) έχει πλημμυρίσει, ενώ οι κτηνοτροφικές διαβάσεις στον Πεντάλοφο έχουν υποστεί ανεπανόρθωτες βλάβες» αναφέρει ο δήμος σε ανακοίνωσή του.
Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2014 19:50

BHMA FM 99,5: Φιλανθρωπικό bazaar βιβλίου στο ΣΕΦ

Συντάκτης:
Τι κοινό μπορεί να έχουν ο Αντώνης Νικοπολίδης, ο Γιώργος Πρίντεζης, η Νάντια Μπουλέ, η Εβελίνα Παπούλια, ο Γιάννης Παπαπέτρου και η Βασιλική Τρουφάκου; Σίγουρα όχι το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ και την υποκριτική.
Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2014 19:50

Ζημιές στη ΓΣΕΕ μετά την εξαήμερη κατάληψη

Συντάκτης:
Φθορές στα γραφεία της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ), στο Πεδίον του Άρεως, προκάλεσαν οι καταληψίες κατά την εξαήμερη παραμονή στο κτίριο.

Αρκετά γραφεία έχουν παραβιαστεί, έγινε προσπάθεια να ανοιχτεί το χρηματοκιβώτιο του λογιστηρίου, έχουν αφαιρεθεί πολλά προσωπικά αντικείμενα των εργαζομένων στη ΓΣΕΕ, σκληροί δίσκοι υπολογιστών, γραφική ύλη και καταστράφηκαν φωτοτυπικά μηχανήματα.
Όσοι βουλευτές δεν ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα είναι εξ ολοκλήρου υπεύθυνοι για την καταστροφή που θα προκαλέσουν στη χώρα, είναι η θέση που διατύπωσε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας την Πέμπτη στη Βουλή.
Ευνοιοκρατία, κομματοκρατία και οικογενειοκρατία αλλά και «πογκρόμ» συνδικαλιστικών διώξεων από τη νέα διοίκηση καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στον Ειδικό Διαβαθμικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ). Το σωματείο βάλλει ευθέως κατά του ΣΥΡΙΖΑ και της περιφερειάρχου Αττικής κυρίας Ρένας Δούρου που είναι και πρόεδρος του φορέα διαχείρισης, ανοίγοντας το πρώτο μέτωπο εναντίον της από συνδικαλιστές μετά την εκλογή της.
Από τις 11:00 έως τις 20:00 θα είναι ανοικτά τα εμπορικά καταστήματα σε όλη την επικράτεια στις 14 Δεκεμβρίου ημέρα Κυριακή, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Λιανικής Πώλησης Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ).
Με τον γερμανό αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ συναντήθηκε την Πέμπτη στο Βερολίνο, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη γερμανική πρωτεύουσα, προσκεκλημένος του γερμανού ομολόγου του.

Ολομέτωπη επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ, για πρώτη φορά τα τελευταία δυόμισι χρόνια τόσο έντονη, κάλεσμα στους βουλευτές να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να ψηφίσουν «ναι» στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ισχυρή δόση κινδυνολογίας, εάν η χώρα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές, περιείχε η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά το μεσημέρι της Πέμπτης στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.

Στις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα αναφέρεται δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Telegraph, υπό τον τίτλο «Έλληνας υποψήφιος προτίθεται να προκαλέσει τους Ευρωπαίους ηγέτες να ανοίξουν τα χαρτιά τους», (Greek candidate willing to call European leaders bluff).