espa pkm

Παρασκευή, 17 Απριλίου 2026, 6:54:21 πμ

Ελλάδα

Συνάντηση με τον πατέρα του Ν. Ρωμανού, Γιώργο Ρωμανό, είχε την Δευτέρα και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας. Νωρίτερα, ο πατέρας του απεργού πείνας είχε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αντ.
Tο μοναδικό ΚΕΠ Υγείας εκτός Αττικής, ξεκίνησε τη λειτουργία του στην Οδό Σχολείου 2Α στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης.

Επωφελούμενοι από τις υπηρεσίες του ΚΕΠ Υγείας θα είναι όλοι οι δημότες, από οικονομικά αδύναμες και ευάλωτες ομάδες, που είναι καταγεγραμμένοι στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, αλλά και όλοι οι υπόλοιποι δημότες, που θα προβαίνουν σε προληπτικές εξετάσεις.
Στη φυλακή οδηγήθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή διαφθοράς Κων. Σαργιώτη, ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Νεότητας του Αγίου Κοσμά, ο οποίος κατηγορείται ότι υπεξαίρεσε μέσα σε έναν μήνα το ποσό των 800.000 ευρώ.

Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του «The European debt crisis –The Greek case» (Η Ευρωπαϊκή κρίση χρέους- Η ελληνική περίπτωση), ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης θα μιλήσει την Τρίτη, 9 Δεκεμβρίου, στο London School of Economics με θέμα τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και την ανάγκη ανανέωσής τους.

Το βιβλίο «Συνταγματικοί Στοχασµοί» παρουσιάζουν την Τρίτη 9 Δεκεμβρίου στις 19:00 στο ξενοδοχείο Ν.J.V. Athens Plaza στην πλατεία Συντάγματος ο συγγραφέας και πρώην υπουργός Ιωάννης Βαρβιτσιώτης και οι Εκδόσεις Σάκκουλα.
Με περίπου πέντε κιλά κοκαΐνης, συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, ένας 40χρονος Βραζιλιάνος.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο συλληφθείς αποτελεί μέλος ευρύτερου κυκλώματος διακίνησης κοκαΐνης από χώρες της Λατινικής Αμερικής προς χώρες της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

Οδηγίες για την εφαρμογή της διαδικασίας ελέγχου της γνησιότητας πτυχίων και λοιπών δικαιολογητικών πριν από κάθε νέα πρόσληψη, αλλά και πριν από κάθε παραίτηση υπαλλήλου στο Δημόσιο, δίνει εγκύκλιος που υπέγραψε τη Δευτέρα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε πανελλαδική αποχή διαρκείας κατέρχονται από την Τετάρτη οι δικαστικοί επιμελητές, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης με το οποίο τροποποιείται ο Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας.

Ειδικότερα, με απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ομοσπονδίας Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδος, οι δικαστικοί επιμελητές, πλέον της αποχής διαρκείας, ζητούν από το υπουργείο Δικαιοσύνης την απόσυρση του επίμαχου νομοσχεδίου.
Στραγγαλισμό δείχνει ως αιτία θανάτου του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα το πόρισμα των ιατροδικαστών Ν.Καρακούκη και Χρ.Τσάκωνα.

Σύμφωνα με το πόρισμα, ο Κουμανταρέας έφερε βαριές κακώσεις στο κεφάλι και στην κοιλιά.