espa pkm

Πέμπτη, 16 Απριλίου 2026, 10:32:02 πμ

Ελλάδα

«Η θάλασσα μπορεί να προσφέρει ανάπτυξη, μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις και να δημιουργεί τις ευκαιρίες που αποζητά η χώρα μας. Όποτε την εμπιστευτήκαμε, μας έδωσε θέσεις εργασίας, πλούτο αλλά και κύρος».
Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ με 4,5 ποσοστιαίες μονάδες στην πρόθεση ψήφου και 5 ποσοστιαίες μονάδες στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, δείχνει δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse RC για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Action 24.
Τους βασικούς πυλώνες των προγραμματικών θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε από το βήμα του συνεδρίου του Ελληνο-Αμερικανικού επιμελητηρίου ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας.

Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία του Αλ.

Απευθείας εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό, εφόσον η Βουλή αδυνατεί να εκλέξει τον ανώτατο πολιτειακό παράγοντα της χώρας, περιλαμβάνει η πρόταση της ΝΔ για την αναθεώρηση του Συντάγματος που απεστάλη με e-mail στον πρωθυπουργό κ.

«Η διαπραγμάτευση με την τρόικα και κατά βάθος με τους ευρωπαίους εταίρους μας και με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, είναι εξαιρετικά δύσκολη, γιατί η διαπραγμάτευση δεν αφορά μόνο την ολοκλήρωση των τεχνικών διαδικασιών του προγράμματος που λήγει, αλλά τη διαμόρφωση του πολιτικού πλαισίου της νέας σελίδας» δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Μέχρι αυτήν τη στιγμή δεν τίθεται κανένα θέμα περί αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά. Ωστόσο, από τη δική μου πλευρά θα ήθελα να ξεκαθαρίσω και να δηλώσω κατηγορηματικά πως εάν όντως προκύψει τέτοιο ζήτημα, εγώ δεν πρόκειται να ψηφίσω καμία τέτοια ρύθμιση», δήλωσε ο βουλευτής Λέσβου της ΝΔ Παύλος Βογιατζής.

«Σε ρόλο σαμποτέρ της χώρας και της οικονομίας της, ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να τορπιλίζει κάθε προσπάθεια εξόδου από το μνημόνιο, εκμεταλλευόμενος κάθε ευκαιρία», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη με αφορμή την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στο 25ο συνέδριο του Ελληνο-αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Οι συνέπειες από ενδεχόμενη υιοθέτηση του συμφώνου συμβίωσης απασχολούν το υπουργείο Δικαιοσύνης, που εξετάζει το ζήτημα, καθώς δεν θέλει να ενεργήσει υπό πίεση, όπως δήλωσε ο Χ.Αθανασίου. Ο ίδιος εμφανίστηκε κατηγορηματικά αντίθετος στο ενδεχόμενο να νομοθετηθεί από αυτήν την κυβέρνηση ο γάμος ομόφυλων ζευγαριών, καθώς όπως σημείωσε: «Είμαστε μια χώρα που σέβεται τη φύση του ανθρώπου».

Μια περίεργη υπόθεση, με φορτηγό πλοίο το οποίο βρέθηκε εγκαταλειμμένο στις απόκρημνες δυτικές ακτές της Ζακύνθου, διερευνούν οι αρμόδιες Αρχές.

Το πλοίο με το όνομα «AMARANTHUS», μήκους περίπου 57 μέτρων και σημαίας των νησιών Παλάου, εγκαταλείφθηκε από το πλήρωμά του και βρέθηκε δεμένο από την πρύμνη μέσα στο κόλπο του Πόρτο Βρώμη, στην Αναφωνήτρια.

Νέα προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη ζήτησε και έλαβε από τον 33ο τακτικό ανακριτή ο «πιστολέρο» του Μικρολίμανου, Αρμπέρ Μπάκο, ο οποίος κατηγορείται για σωρεία κακουργηματικών πράξεων μεταξύ των οποίων και για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε μπαρ στο Μεταξουργείο.