espa pkm

Τετάρτη, 15 Απριλίου 2026, 11:06:07 μμ

Ελλάδα

«Μέχρι αυτήν τη στιγμή δεν τίθεται κανένα θέμα περί αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά. Ωστόσο, από τη δική μου πλευρά θα ήθελα να ξεκαθαρίσω και να δηλώσω κατηγορηματικά πως εάν όντως προκύψει τέτοιο ζήτημα, εγώ δεν πρόκειται να ψηφίσω καμία τέτοια ρύθμιση», δήλωσε ο βουλευτής Λέσβου της ΝΔ Παύλος Βογιατζής.

«Σε ρόλο σαμποτέρ της χώρας και της οικονομίας της, ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να τορπιλίζει κάθε προσπάθεια εξόδου από το μνημόνιο, εκμεταλλευόμενος κάθε ευκαιρία», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη με αφορμή την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στο 25ο συνέδριο του Ελληνο-αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Οι συνέπειες από ενδεχόμενη υιοθέτηση του συμφώνου συμβίωσης απασχολούν το υπουργείο Δικαιοσύνης, που εξετάζει το ζήτημα, καθώς δεν θέλει να ενεργήσει υπό πίεση, όπως δήλωσε ο Χ.Αθανασίου. Ο ίδιος εμφανίστηκε κατηγορηματικά αντίθετος στο ενδεχόμενο να νομοθετηθεί από αυτήν την κυβέρνηση ο γάμος ομόφυλων ζευγαριών, καθώς όπως σημείωσε: «Είμαστε μια χώρα που σέβεται τη φύση του ανθρώπου».

Μια περίεργη υπόθεση, με φορτηγό πλοίο το οποίο βρέθηκε εγκαταλειμμένο στις απόκρημνες δυτικές ακτές της Ζακύνθου, διερευνούν οι αρμόδιες Αρχές.

Το πλοίο με το όνομα «AMARANTHUS», μήκους περίπου 57 μέτρων και σημαίας των νησιών Παλάου, εγκαταλείφθηκε από το πλήρωμά του και βρέθηκε δεμένο από την πρύμνη μέσα στο κόλπο του Πόρτο Βρώμη, στην Αναφωνήτρια.

Νέα προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη ζήτησε και έλαβε από τον 33ο τακτικό ανακριτή ο «πιστολέρο» του Μικρολίμανου, Αρμπέρ Μπάκο, ο οποίος κατηγορείται για σωρεία κακουργηματικών πράξεων μεταξύ των οποίων και για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε μπαρ στο Μεταξουργείο.

Δευτέρα, 01 Δεκεμβρίου 2014 15:01

Ευρω-«καμπάνα» στην Ελλάδα για τις χωματερές

Συντάκτης:
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο επέβαλε χρηματικά πρόστιμα στην Ελλάδα σήμερα Τρίτη 2 Δεκεμβρίου κρίνοντας ότι η χώρα δεν έχει εφαρμόσει προηγούμενη απόφασή του από το 2005 με την οποία διαπιστώθηκε ότι υπήρξε παράβαση των υποχρεώσεων με βάση την κοινοτική οδηγία «περί των στερεών αποβλήτων».
Υπέρ της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή με παράλληλη συμφωνία για πρόωρες εκλογές τον Νοέμβριο του 2015, καθώς η κυβέρνηση δεν μπορεί να ολοκληρώσει την τετραετία, τάχθηκε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στην εκπομπή «Ανατροπή» του Γιάννη Πρετεντέρη.

«Εμείς από την πλευρά μας κάναμε ότι ήταν δυνατόν…Τώρα είναι η ώρα των δανειστών» έλεγε μετά τα μεσάνυκτα της Δευτέρας, κεντρικός κυβερνητικός παράγοντας, θεωρώντας ότι οι προτάσεις που απέστειλε η κυβέρνηση προς την τρόικα έχουν ρεαλιστικές πιθανότητες επιτυχίας.

Στο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας (ΠΟΑΞΙΑ) σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας σήμερα, Τρίτη, όπου θα παραστεί και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Βασίλης Κικίλιας, θεωρείται πιθανόν να τεθεί το «μείζον» εσωτερικό ζήτημα που έχει δημιουργηθεί στην ΕΛ.
Δευτέρα, 01 Δεκεμβρίου 2014 11:01

Σε 15 χρόνια μπορεί να μην υπάρχει AIDS στην Ευρώπη

Συντάκτης:
«Μπορούμε να έχουμε τελειώσει με τον HIV/AIDS στην Ευρώπη ως το 2030. Ας φέρουμε επιτέλους την τόσο μεγάλη, συσσωρευμένη γνώση όλων μας μπροστά από τον φόβο, τις διακρίσεις, τους αποκλεισμούς, την πολιτική, κοινωνική και προσωπική μας συμπεριφορά».