espa pkm

Τετάρτη, 15 Απριλίου 2026, 5:23:34 πμ

Ελλάδα

Τον αριθμό – ρεκόρ των 60 (!) φτάνουν οι τροπολογίες που κατατέθηκαν στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την έρευνα, την τεχνολογική ανάπτυξη και την καινοτομία. Πρόκειται για 9 υπουργικές και 51 βουλευτικές τροπολογίες οι οποίες περιλαμβάνουν ποικίλα ζητήματα: από την νομιμοποίηση του συνόλου των πράξεων και των δαπανών του Ειδικού Διαχειριστή της πρώην ΕΡΤ Α.

Πολλαπλές παραγραφές αδικημάτων και ιδίως όσων έχουν σχέση με τη νομιμοποίηση από εγκληματικές ενέργειες πριν από το 1999, αλλά και παραπομπή του Θόδωρου Τσουκάτου, μόνο όμως για το αδίκημα της άμεσης συνέργειας σε δωροδοκία (παραγραφή για το «ξέπλυμα»), είναι μεταξύ άλλων τα πιο σημαντικά που καταγράφονται στην πρόταση του εισαγγελέα κ.

Εννιά Σύροι πρόσφυγες απεργοί πείνας διακομίστηκαν τις απογευματινές ώρες της Τρίτης στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός. «Οι δυο είχαν λιποθυμικά επεισόδια, ενώ από το κρύο μερικοί δεν άντεξαν και έχασαν τις αισθήσεις τους» δήλωσε ο Σύρος Τσαμπάχ Μοαμάρ.

Εγκρίθηκε η πρόσληψη 1.232 γυμναστών στους δήμους της χώρας, με οκτάμηνες συμβάσεις, στο πλαίσιο υλοποίησης προγραμμάτων άθλησης.

Ήδη δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης (ΦΕΚ Β΄, Αρ. Φύλλου 3161 /25 Νοεμβρίου 2014) η κοινή υπουργική απόφαση στην οποία περιλαμβάνεται ο κατάλογος με τις θέσεις ανά δήμο που ανοίγουν για πτυχιούχους Φυσικής Αγωγής στους ΟΤΑ και στα Νομικά τους Πρόσωπα.
Με αυξημένο ενδιαφέρον υποδέχθηκαν στο Σίτυ του Λονδίνου οι εκπρόσωποι του τραπεζικού κλάδου και των επενδυτικών funds τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ, Ι. Μηλιό και Γ. Σταθάκη.

Συναγερμός σήμανε στις λιμενικές αρχές καθώς φορτηγό πλοίο, με σημαία Κιριμπάτι, που μεταφέρει άγνωστο αριθμό μεταναστών πλέει ακυβέρνητο, λόγω μηχανικής βλάβης, 30 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Κρήτης.

Στο σημείο έχουν σπεύσει παραπλέοντα πλοία αλλά και πλοίο του πολεμικού ναυτικού.

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα έμειναν το πρωί οι εγκαταστάσεις του Εθνικού Συντονιστικού Προγράμματος Ειδοποίησης των Πολιτών σε Περιστατικά Εξαφάνισης Ηλικιωμένων «Silver Alert».

Συνεργείο της ΔΕΗ έκοψε την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, λόγω χρέους ύψους περίπου 8.000 ευρώ.
Την κατηγορηματική αντίθεσή του στην ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας δηλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας για «εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη για τις προοπτικές ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας». Η «πώληση της δημόσιας αυτής υποδομής προσβάλει ευθέως το δημόσιο συμφέρον» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, προειδοποιώντας για αύξηση του κόστους μετακίνησης για τους πολίτες αλλά και πλήγμα στην ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.
Συνεδρίασε για πρώτη φορά την Τρίτη το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), παρουσία του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Η συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του οργανισμού, συνέπεσε με τη συμπλήρωση 30 χρόνων λειτουργίας του ΟΑΣΠ, του οποίου νέος πρόεδρος ανέλαβε ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκας.
Έντονος προβληματισμός και ανησυχία επικρατεί μεταξύ των κυβερνητικών βουλευτών σχετικά με την έκβαση των διαπραγματεύσεων του Παρισιού. Μάλιστα σχετικά με τυχόν απαιτήσεις της τρόικας για περαιτέρω μειώσεις σε μισθούς – συντάξεις δεν διστάζουν να δηλώσουν ότι κάτι τέτοιο δεν θα περάσει από την Βουλής.