espa pkm

Τετάρτη, 15 Απριλίου 2026, 1:33:40 μμ

Ελλάδα

Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2014 08:50

Διακόσιοι σαράντα τόνοι ξεχασμένα... φάρμακα

Συντάκτης:
Διακόσιοι σαράντα τόνοι φαρμάκων και υπολειμμάτων φαρμάκων οικιακής χρήσεως, που βρίσκονταν επί πολλά έτη καταχωνιασμένα σε ντουλάπια σπιτιών, έχουν συλλεχθεί από τον Μάρτιο του 2012. Το στοιχείο αυτό, το οποίο είναι ενδεικτικό του προβλήματος της πολυφαρμακίας στη χώρα μας, προκύπτει από την εφαρμογή του προγράμματος συλλογής και καταστροφής αποκλειστικώς οικιακών φαρμακευτικών σκευασμάτων που υλοποιεί το Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Ερευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ ΑΕ).
Ισως να διαθέτει ένα μοναδικό ρεκόρ. Ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εγνατίας Οδού ΑΕ καθηγητής κ. Γιώργος Σκόδρας μετράει στο «κοντέρ» του 92 μηνύσεις σε βάρος του από την εποχή που διατηρούσε τα ηνία της Εταιρείας Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης.
«Έχεις σκεφθεί μήπως παίρνουμε λεφτά από την προίκα του κοριτσιού;» Αυτό το ερώτημα φέρεται -σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα- να υπέβαλε ο ένας απαγωγέας στον άλλον σχετικά με την απαίτηση λύτρων ύψους δεκάδων χιλιάδων ευρώ για την απελευθέρωση της 27χρονης φοιτήτριας που έπεσε θύμα αρπαγής στις 31 Οκτωβρίου και αφέθηκε ελεύθερη ύστερα από δέκα ημέρες ομηρίας.
Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2014 08:50

Τι σηματοδοτεί το ραντεβού Τσίπρα - Βενιζέλου

Συντάκτης:
Πίσω από τις λέξεις και τις εικονικές αντιπαραθέσεις των τελευταίων ημερών και εβδομάδων, κρύβεται άλλη μία πτυχή της απόπειρας του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλ. Τσίπρα να σφυρηλατήσει ένα θεσμικό προφίλ.
Νομοθετική ρύθμιση - πακέτο στην οποία θα συμπεριλαμβάνονται οι συγκλίσεις που είχαν επιτευχθεί μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων επί προεδρίας Χριστόφια, αλλά και οι προβλέψεις του Μνημονίου που έχει υπογραφεί με την τρόικα και αναφέρεται σε δημιουργία Ταμείου Υδρογονανθράκων για το φυσικό αέριο εξετάζει η Λευκωσία στο πλαίσιο της αναζήτησης τρόπων, ώστε οι δύο πλευρές να μπορέσουν να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Πρωτοφανές περιστατικό με παρεμβολή «υβρεολόγιου» στο νέο αναλογικό σύστημα επικοινωνίας της ΕΛ.ΑΣ. σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης. Άγνωστος που φέρεται να απέκτησε πρόσβαση στις συχνότητες της ομάδας ΔΙΑΣ άρχισε να καθυβρίζει όλους τους αστυνομικούς.

Συμπλοκή με δύο τραυματίες σημειώθηκε την Πέμπτη στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου της Πάτρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για λόγους που ακόμα ερευνώνται, δύο κρατούμενοι ηλικίας 34 και 36 χρόνων, αλβανικής υπηκοότητας, δέχθηκαν επίθεση με αιχμηρό αντικείμενο, από άγνωστο ή άγνωστα άτομα.

Την αντίδρασή τους για το νομοσχέδιο των επιστημονικών ιατρικών εταιρειών, το οποίο παρουσίασε την Τετάρτη ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος, εκφράζουν οι εκπρόσωποι του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ). Όπως αναφέρουν, το νομοσχέδιο «περιέχει παρωχημένες αντιλήψεις και σκοπιμότητες».
Για τη μεγάλη δυσκολία πρόσβασης των πολιτών στο φάρμακο ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) κ. Κώστας Λουράντος. Υπογράμμισε δε ότι η ανάπτυξη μπορεί να περάσει μέσα και από τα χέρια της Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας.
«Το Ποτάμι ζητάει πολιτική συνεννόηση για τα μεγάλα κενά της χώρας: το Σύνταγμα, το χρέος, τον Πρόεδρο και μετά εκλογές» δήλωσε το βράδυ της Πέμπτης ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.