espa pkm

Παρασκευή, 10 Απριλίου 2026, 11:37:20 μμ

Ελλάδα

Συμπλοκή σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης μεταξύ Ρομά και θαμώνων ταχυφαγείου στην οδό Βασιλέως Παύλου στα Σπάτα.

Όλα ξεκίνησαν από έναν διαπληκτισμό που σημειώθηκε μέσα στο κατάστημα για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.
Σε υψηλούς τόνους ξεκίνησε στην Βουλή η διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, που ζήτησε ο πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς. Μάλιστα λόγω της απουσίας του στην σύνοδο κορυφής των ευρωπαίων ηγετών στο Μιλάνο με θέμα την απασχόληση, η αξιωματική αντιπολίτευση διά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της κ.
Στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην νομάρχη Ζακύνθου, Διονύση Γάσπαρου και του οφθαλμίατρου που χορηγούσε βεβαιώσεις για τα επιδόματα τυφλότητας, προχώρησε η Εισαγγελία Ζακύνθου μετά την ολοκλήρωση της προανάκρισης για το θέμα αυτό.
Ως πρώτο βήμα ενός συνολικού σχεδίου πολιτικής αντεπίθεσης, υπό τον τίτλο «όλα για όλα», θεωρείται για τη δικομματική κυβέρνηση, η τριήμερη συζήτηση που ξεκινάει το απόγευμα της Τετάρτης στη Βουλή και ολοκληρώνεται τα μεσάνυκτα της Παρασκευής με την ονομαστική ψηφοφορία για την ψήφο εμπιστοσύνης.
Την προγραμματική πρότασή του για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ έδωσε στη δημοσιότητα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με αυτή θα επαναλειτουργήσουν άμεσα τα τρία εθνικά κανάλια της ΕΡΤ (με την ονομασία και τον προσανατολισμό που είχαν μέχρι και το «λουκέτο» - ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3 ), όλα τα ραδιοφωνικά προγράμματα (Πρώτο, Δεύτερο, Τρίτο, ΕΡΑΣΠΟΡ, Κόσμος) αλλά και το δορυφορικό πρόγραμμα.
Να μεταδώσει η Ευρωπαϊκή Ένωση στους λαούς μια «ελπίδα χειροπιαστή που θα βασίζεται σε γερά θεμέλια, ανάπτυξης εργασίας, αξιοπρέπειας και προοπτικής» ζήτησε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς το απόγευμα της Τετάρτης στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για την απασχόληση στο Μιλάνο.
Την προγραμματική πρότασή του για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ έδωσε στη δημοσιότητα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με αυτή θα επαναλειτουργήσουν άμεσα τα τρία εθνικά κανάλια της ΕΡΤ (με την ονομασία και τον προσανατολισμό που είχαν μέχρι και το «λουκέτο» - ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3 ), όλα τα ραδιοφωνικά προγράμματα (Πρώτο, Δεύτερο, Τρίτο, ΕΡΑΣΠΟΡ, Κόσμος) αλλά και το δορυφορικό πρόγραμμα.
Οι έξι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής στον Κορυδαλλό ζήτησαν άδεια να τους επιτραπεί να παρακολουθήσουν την τριήμερη συζήτηση και ψηφοφορία στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας θα συζητηθούν την Παρασκευή οι προσφυγές της ΑΔΕΔΥ και του Συλλόγου Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδος με τις οποίες ζητούν να ακυρωθεί η αξιολόγηση των ουσιαστικών προσόντων των δημοσίων υπαλλήλων και των υπαλλήλων των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου.