espa pkm

Παρασκευή, 10 Απριλίου 2026, 4:25:46 μμ

Ελλάδα

«Δεν μπορεί ο καθένας να παίζει με τους θεσμούς για να εξυπηρετεί τα δικά του συμφέροντα» δήλωσε ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Παπαμιμίκος, τονίζοντας ότι εκλογές θα γίνουν το 2016.

Σοβαρό τεστ για όλους όσους έχουν εκφράσει τη στήριξή τους στα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της, αλλά και για την ίδια τη Λευκωσία αποτελεί η σοβαρή τουρκική πρόκληση με τη δέσμευση περιοχών μέσω NAVTEX ακόμη και στο νότιο τμήμα της Κύπρου.

Τρίτη, 07 Οκτωβρίου 2014 13:00

Με αέρα απεμπλοκής η Ελλάδα στη Σύνοδο του ΔΝΤ

Συντάκτης:
Με συγκεκριμένο σχέδιο, «made in Greece», απεμπλοκής από την τρόικα αναμένεται να μεταβεί τα επόμενα εικοσιτετράωρα η ελληνική αποστολή στην ετήσια Σύνοδο του ΔΝΤ που θα γίνει στην Ουάσιγκτον.
Η στρατηγική που θα ακολουθήσει η ελληνική πλευρά στις ΗΠΑ και στη συνάντηση που θα έχει με την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, συζητήθηκε εκτενώς στη σύσκεψη που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου το βράδυ της Τρίτης, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.
Όλο και περισσότερο αυξάνονται τα παιδιά που μένουν ανεμβολίαστα, τόσο γιατί τα εμβολιαστικά κέντρα παραμένουν κλειστά λόγω έλλειψης εμβολίων, και οι ανασφάλιστοι γονείς δεν μπορούν να καλύψουν το κόστος τους, όσο και γιατί πλέον καταγράφεται και στην Ελλάδα η τάση της αποχής από τον εμβολιασμό.
Ως πρώτο βήμα ενός συνολικού σχεδίου πολιτικής αντεπίθεσης, υπό τον τίτλο «όλα για όλα», θεωρείται για τη δικομματική κυβέρνηση, η τριήμερη συζήτηση που ξεκινάει το απόγευμα της Τετάρτης στη Βουλή και ολοκληρώνεται τα μεσάνυκτα της Παρασκευής με την ονομαστική ψηφοφορία για την ψήφο εμπιστοσύνης.
Εφ’ όλης της ύλης συνάντηση θα έχουν στις 7 το απόγευμα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο στο Μαξίμου, καθώς σήμερα Τρίτη ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της διαπραγμάτευσης με την τρόικα, ενώ από την Τετάρτη αρχίζει στη Βουλή η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Ήταν η δέκατη βολή που πραγματοποιούσαν από τον συγκεκριμένο όλμο. Οι υπόλοιπες εννέα βρήκαν τον στόχο τους και ο 30χρονος υπολοχαγός που τους επόπτευε τους έδινε συγχαρητήρια. Στη δεκάτη βολή έγινε το κακό.
Σημαντικές διεθνείς διακρίσεις απέσπασαν τρεις ελληνικές υποψηφιότητες στο πλαίσιο του 19ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Πληροφορικής (WCIT 2014), που διοργανώθηκε στην Γκουανταλαχάρα του Μεξικού από τον World Information Technology and Services Alliance - WITSA.
Τρίτη, 07 Οκτωβρίου 2014 09:50

Σε αχρηστία ο βιολογικός καθαρισμός του Πόρου

Συντάκτης:
Τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού Πόρου-Γαλατά περιγράφει ο νέος δήμαρχος Πόρου κ. Γιάννης Δημητριάδης, σε έγγραφό του προς την περιφερειάρχη Αττικής κυρία Ρένα Δούρου, τον γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής κ.
Η Claudia Bosse εδώ και τρία χρόνια γυρίζει τον κόσμο και σε συνεργασία με τον Gunther Auer κινηματογραφεί συνεντεύξεις με απλούς ανθρώπους που προέρχονται από διαφορετικούς (γεω)πολιτικούς χώρους.
Θέμα των συνεντεύξεων είναι η ελευθερία, η επανάσταση, το φάντασμα της δημοκρατίας, οι κοινωνικές συνθήκες και οι προσωπικές απόψεις για τις έννοιες του «άλλου», του παραδείσου, της θρησκείας, της οικονομίας κ.