Ελλάδα
Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2014 19:50
Κύπρος-Ελλάδα υπέγραψαν Κοινό Μνημόνιο Χειρισμού Κρίσεων
Συντάκτης: Eidisis.grΕπικαιροποιημένο και αναθεωρημένο Κοινό Μνημόνιο Χειρισμού Κρίσεων μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, υπέγραψε, στη Λευκωσία, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος με τον κύπριο ομόλογό του, Χριστόφορο Φωκαΐδη.
Ο κ.
Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2014 18:50
Δύο συλλήψεις για διακίνηση κάνναβης σε χώρους του Αριστοτέλειου
Συντάκτης: Eidisis.grΔύο αλλοδαποί συνελήφθησαν με την κατηγορία ότι κατείχαν και διακινούσαν ποσότητες κάνναβης σε χώρους του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).
Ειδικότερα, στοχευμένη επιχείρηση αστυνομικών της ομάδας ΟΠΚΕ της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το βράδυ, κατόπιν αξιοποίησης σχετικών πληροφοριών που αφορούσαν σε διακίνηση ναρκωτικών ποσοτήτων, σε υπαίθριους χώρους του ΑΠΘ.
Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2014 18:50
Επαγγελματικά εξουθενωμένοι οι μισοί ειδικευόμενοι γιατροί στη Θεσσαλονίκη
Συντάκτης: Eidisis.grΤο 41,7% των ιατρών στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης υποφέρει από επαγγελματική εξουθένωση (burnout). Εξ αυτών το 36,4% είναι άνδρες και το 63,6% γυναίκες. Αυτό προκύπτει από τα αποτελέσματα μεγάλου ερευνητικού προγράμματος, που έγινε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).
Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2014 18:50
ΥΠΕΚΑ: Νομιμοποίηση παράνομων γεωτρήσεων χωρίς πρόστιμα
Συντάκτης: Eidisis.grΗ εκπρόθεσμη υποβολή αίτησης για ένταξη παράνομης ή νόμιμης γεώτρησης στο Εθνικό Μητρώο Σημείων Υδροληψίας (ΕΜΣΥ) δεν θα επιβαρύνεται με πρόστιμο μέχρι το τέλος του έτους, όπως προβλεπόταν. Η προθεσμία για ένταξη σημείου υδροληψίας στο μητρώο εξέπνευσε χθες, Τρίτη.
Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2014 18:50
Υπεγράφησαν οι περιβαλλοντικοί όροι για δύο καινοτόμα έργα
Συντάκτης: Eidisis.grΤους περιβαλλοντικούς όρους δύο καινοτόμων έργων υπέγραψε σήμερα Τετάρτη ο υπουργός Περιβάλλοντος κ. Γιάννης Μανιάτης. Πρόκειται για την κατασκευή και λειτουργία χερσαίας μονάδας παραγωγής βιομάζας από μικροφύκη, ως εναλλακτικό καύσιμο στην περιοχή της Άρτας και μονάδας εκτροφής αχινού στο Βαρικό Κατερίνης.
Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2014 18:50
Συναντήσεις Θεοδωράκη με Τσίπρα-Σαμαρά 7 και 9 Οκτωβρίου
Συντάκτης: Eidisis.grΟριστικοποιήθηκαν οι συναντήσεις που ζήτησε ο Σταύρος Θεοδωράκης από τον Πρωθυπουργό και από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Ο επικεφαλής του Ποταμιού θα συναντηθεί με τον Αντώνη Σαμαρά στις 9 Οκτωβρίου και με τον Αλέξη Τσίπρα δύο ημέρες νωρίτερα, στις 7 Οκτωβρίου.
Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2014 18:50
Τσίπρας: Ολοκληρώσαμε τη νομοπαρασκευή του προγράμματος της Θεσσαλονίκη»
Συντάκτης: Eidisis.grΤην κατάθεση στη Βουλή την Πέμπτη, πρότασης νόμου για την επαναφορά των εργασιακών ρυθμίσεων και του κατώτατου μισθού, προανήγγειλε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας σε δήλωσή του την Τετάρτη. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε επίσης ότι το επιτελείο του κόμματος έχει ήδη ολοκληρώσει τη νομοπαρασκευή του προγράμματος που παρουσίασε ο ίδιος στη ΔΕΘ στα μέσα Σεπτεμβρίου.
Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2014 18:00
Ιατρικός Σύλλογος: Ενίσχυση των νοσοκομείων με νέους γιατρούς
Συντάκτης: Eidisis.grΤην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με νέους γιατρούς ζητούν οι πρόεδροι του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης, και του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Μιχάλης Βλασταράκος από τη διοίκηση του υπουργείου Υγείας. Οι εκπρόσωποι των γιατρών επισκέφθηκαν, σήμερα, τα Νοσοκομεία «Σωτηρία» και «Γ.
Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2014 17:50
Μητσοτάκης για συμβάσεις: «Δεν θα δεχθούμε άρνηση των ελέγχων»
Συντάκτης: Eidisis.grΟύτε ένα βήμα πίσω δεν προτίθεται να κάνει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυρ. Μητσοτάκης στο θέμα του ελέγχου νομιμότητας της μετατροπής συμβάσεων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου.
Αυτό δήλωσε στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής απαντώντας έτσι στα πυρά που εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΠΟΕ - ΟΤΑ κ.
Αυτό δήλωσε στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής απαντώντας έτσι στα πυρά που εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΠΟΕ - ΟΤΑ κ.
Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2014 17:50
Σε λειτουργία ο σταθμός του προαστιακού στον Ταύρο
Συντάκτης: Eidisis.grΣε λειτουργία τέθηκε την Τετάρτη έπειτα από πέντε χρόνια, ο σταθμός του Ταύρου, που αποτελεί τμήμα του προαστιακού σιδηρόδρομου μεταξύ Πειραιά και Αθηνών.
Ο νέος σταθμός, που βρίσκεται μεταξύ Ρουφ και Ρέντη και αρχικά θα λειτουργεί χωρίς ανελκυστήρες (αναμένεται να λειτουργήσουν τους πρώτους μήνες του 2015), εκτιμάται ότι θα εξυπηρετήσει μεγάλο αριθμό πολιτών, δεδομένης και της θέσης του σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή.
Ο νέος σταθμός, που βρίσκεται μεταξύ Ρουφ και Ρέντη και αρχικά θα λειτουργεί χωρίς ανελκυστήρες (αναμένεται να λειτουργήσουν τους πρώτους μήνες του 2015), εκτιμάται ότι θα εξυπηρετήσει μεγάλο αριθμό πολιτών, δεδομένης και της θέσης του σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή.