espa pkm

Πέμπτη, 9 Απριλίου 2026, 6:27:27 μμ

Ελλάδα

Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου 2014 18:50

ΣΥΡΙΖΑ: Εφικτός ο στόχος για την αυτοδυναμία

Συντάκτης:
Ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ για την αυτοδυναμία είναι εφικτός, υποστηρίζει η Κουμουνδούρου, η οποία επικαλείται τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων που έχουν δημοσιοποιηθεί το τελευταίο διάστημα και έχουν αναλυθεί από το κόμμα.
Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου 2014 18:50

Α. Μέρκελ: Η Ελλάδα στέλνει πλέον θετικά μηνύματα

Συντάκτης:
«Η Ελλάδα δίνει θετικά μηνύματα, σύντομα θα υπάρξει θετική ανάπτυξη» δήλωσε η Ανγκελα Μέρκελ στην κοινή συνέντευξη Τύπου μετά την συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά.

Η γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε ότι στηρίζει την Ελλάδα και σε διμερές επίπεδο.
Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου 2014 18:00

Εμπρός-πίσω με τις μετεγγραφές

Συντάκτης:
Την Παρασκευή ή το αργότερο την ερχόμενη Δευτέρα ανακοινώνονται τελικά οι υπουργικές αποφάσεις του υπουργείου Παιδείας για την εφαρμογή του θεσμού των μετεγγραφών, ο οποίος τον επόμενο μήνα και με την ολοκλήρωση της εφετινής διαδικασίας αλλάζει.
Στη Λαμία θα βρίσκεται, το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου και την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου, η Κινητή Παιδιατρική και Οδοντιατρική Μονάδα των Γιατρών του Κόσμου. Στόχος η παροχή δωρεάν ιατρικής φροντίδας σε παιδιά που το έχουν ανάγκη.
Δέκτη έκανε την Τρίτη το Ελεγκτικό Συνέδριο τη συμφωνία ΟΛΠ - Coscο, πιο γνωστή ως φιλικό διακανονισμό και επόμενο βήμα είναι η κύρωση της συμφωνίας δια νόμου στη Βουλή.

Χωρίς τρόλεϊ θα μείνει το Λεκανοπέδιο την Τρίτη από τις 11:00-16:00, λόγω στάσης εργασίας που έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι για τη συμμετοχή στη γενική συνέλευση.

Τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται μια ώρα νωρίτερα, ενώ η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται έως τις 5 το απόγευμα.
Εισαγωγικό μισθό 586 ευρώ αλλά και διετή δοκιμαστική απασχόληση των νέων υπαλλήλων προωθεί σχέδιο της κυβέρνησης για την απασχόληση και τις αμοιβές των εργαζομένων στο Δημόσιο.

Το σχέδιο αυτό παρουσίασε την Δευτέρα σε αντιπροσωπεία του ΠαΣοΚ ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ.
Σε 24ωρη απεργία προχωρά την Τρίτη η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στην απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που έκρινε «παράνομη και καταχρηστική» την απεργία - αποχή από τις διαδικασίες αξιολόγησης.

Στην κινητοποίηση μετέχει και η ΠΟΕ-ΟΤΑ, που βρίσκεται σε ανοιχτή κόντρα με την κυβέρνηση με αφορμή την αξιολόγηση και τους ελέγχους των μονιμοποιήσεων.
Κόντρα ξέσπασε το πρωί της Τρίτης μεταξύ του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Αδωνι Γεωργιάδη και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Βαρεμένου, για το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι εάν αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα μείνει ούτε ευρώ στις τράπεζες.
Τη θλίψη του για τον θάνατο του Γιώργου Χιωτάκη, παλαιού βουλευτή Δωδεκανήσου και ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, εξέφρασε ο πρόεδρος του κόμματος Βαγγέλης Βενιζέλος. Ο Γιώργος Χιωτάκης έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Δευτέρας σε ηλικία 92 ετών.