espa pkm

Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2025, 3:21:25 μμ
Πέμπτη, 06 Νοεμβρίου 2014 23:50

Ρομπάι:Αν το 2012 οι αντιμνημονιακοί κέρδιζαν θα είχαμε ανεξέλεγκτες καταστάσεις

«Αν στις εκλογές του Ιουνίου του 2012 κέρδιζαν όσοι ήταν αντίθετοι με το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, αυτό θα είχε οδηγήσει σε μια ανεξέλεγκτη κατάσταση», δήλωσε το απόγευμα της Παρασκευής από την Αθήνα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρόμπαϊ.


«(Είμαι) στην Αθήνα για να συζητήσω για την κατάσταση της (Ευρωπαϊκής) Ενωσης και το μέλλον της Ευρώπης».

Αυτό το μήνυμα, συνοδευόμενο από μια φωτογραφία της εκδήλωσης στην οποία συμμετείχε, ανήρτησε το βράδυ της Παρασκευής στον λογαριασμό του στο Twitter ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι.

Ο κ. Ρομπάι βρίσκεται στην Αθήνα για την παρουσίαση της ελληνικής έκδοσης του βιβλίου του «Η Ευρώπη στη θύελλα - Υποσχέσεις και προκαταλήψεις».

Η παρουσίαση έγινε στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, με ομιλητές, εκτός από τον Χέρμαν βαν Ρομπάι, τον πρόεδρο του ΕΛΙΑΜΕΠ Λουκά Τσούκαλη και τον δημοσιογράφο Αλέξη Παπαχελά.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου βρέθηκε αργότερα στα γραφεία της Frontex, όπου τον υποδέχθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Αργότερα θα συναντηθεί με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Πηγή: Το Βήμα