Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024, 2:28:49 μμ
Παρασκευή, 05 Δεκεμβρίου 2014 01:50

Σηφουνάκης: Ο Ν. Κωνσταντόπουλος Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Ενα ακόμη πρόσωπο για την θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας προτάθηκε από του βήματος της Βουλής. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σηφουνάκης πρότεινε τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΝασπισμού, Νίκο Κωνσταντόπουλο.

Αφού διευκρίνισε ότι «τον πρώτο λόγο για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας έχουν τα κόμματα της συγκυβέρνησης, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ» τα οποία «έχουν την ευθύνη να προτείνουν ένα πρόσωπο εγνωσμένου κύρους πέρα από τα στενά κομματικά όρια» ο κ.
Σηφουνάκης σημείωσε:

«Κατατέθηκαν ονόματα από τον χώρο του πνεύματος, της επιστήμης, της δημιουργίας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν αμιγώς πολιτικά πρόσωπα ευρύτερης αποδοχής, όμως σε αυτή την περίπτωση πρέπει να προέρχεται από τον χώρο της αντιπολίτευσης, έστω και αν δεν συναινεί η ίδια. Και υπάρχουν τέτοια πρόσωπα. Ένα τέτοιο πρόσωπο είναι ο Νίκος Κωνσταντόπουλος».

Υπενθύμισε ότι είχε προταθεί και προ δεκαετίας, και πρόσθεσε ότι «είναι πρόσωπο με ιστορία και αγώνες, μέρος μιας αδικημένης γενιάς».

Ο κ. Σηφουνάκης κατέληξε λέγοντας ότι «πρέπει να προστατέψουμε τη θεσμική αξιοπρέπεια και τη θεσμική αυτοδυναμία του ανώτερου πολιτειακού αξιώματος. Πρέπει να μείνει εκτός κομματικών παιγνίων πρόεδρος της Δημοκρατίας».
Πηγή: Το Βήμα