espa pkm

Πέμπτη, 23 Απριλίου 2026, 6:10:45 πμ
Δευτέρα, 20 Απριλίου 2026 14:17

Σοκ στον Βάβδο: Δικαστικές ενέργειες για τη μαζική θανάτωση σκύλων με δηλητηριασμένα δολώματα

Σοκ έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία του Βάβδου η μαζική θανάτωση 21 σκύλων με δηλητηριασμένα δολώματα, με τον Δήμο Πολυγύρου να προχωρά άμεσα σε νομικές ενέργειες, καταθέτοντας μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

Η υπόθεση αυτή έχει κινητοποιήσει τις αρχές και φιλοζωικά σωματεία, που εργάζονται για τον εντοπισμό των υπευθύνων.

Οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, με την Πενταμελή Επιτροπή Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων του δήμου να εξετάζει την περιοχή, αναζητώντας τυχόν υπολείμματα δηλητηριασμένων δολωμάτων. Παράλληλα, εξετάζονται κάμερες ασφαλείας και συγκεντρώνονται μαρτυρίες από κατοίκους. Στις επόμενες ημέρες, ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι ανίχνευσης του ΟΦΥΠΕΚΑ θα ενισχύσουν τις έρευνες.

Η θλιβερή αυτή κατάσταση έχει προκαλέσει αγανάκτηση, καθώς τα ζώα φρόντιζε γυναίκα κτηνοτρόφος κοντά στο χωριό. Ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Γιώργος Εμμανουήλ, καταδίκασε την πράξη, χαρακτηρίζοντάς την «απερίγραπτη βαρβαρότητα» και υπογράμμισε ότι ο Δήμος θα συνεργαστεί στενά με τις αστυνομικές αρχές για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Αξιοσημείωτο είναι ότι το περιστατικό έρχεται σε αντίθεση με τις προσπάθειες του Δήμου για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων, καθώς το 2024 είχαν γίνει 331 σήμανσεις και εμβολιασμοί, ενώ το 2025 ο αριθμός αυτός αυξήθηκε σημαντικά. Οι αρχές προειδοποιούν ότι τα δηλητηριασμένα δολώματα αποτελούν σοβαρή απειλή και για τη δημόσια υγεία, καθώς μπορεί να βρεθούν σε χώρους που συχνάζουν παιδιά.

Ο δημοτικός κτηνίατρος, Ταξιάρχης Χασαλεύρης, επισημαίνει την ανάγκη εκπαίδευσης από μικρές ηλικίες για την πρόληψη τέτοιων φαινομένων, με δράσεις που οργανώνει η Πενταμελής Επιτροπή του δήμου.

Δείτε όλη την ροή ειδήσεων

Πηγή: Politic.gr