espa pkm

Κυριακή, 24 Μαΐου 2026, 6:55:13 μμ
Κυριακή, 24 Μαϊος 2026 14:27

Συλλήψεις για τηλεφωνικές απάτες: Πάνω από 120.000 ευρώ σε Δυτική Μακεδονία και Δράμα

Στη σύλληψη δύο ατόμων, που φέρονται ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης υπεύθυνης για τηλεφωνικές απάτες στη Δυτική Μακεδονία και τη Δράμα, προχώρησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καστοριάς, μετά από συντονισμένη επιχείρηση.

Οι συλληφθέντες, μια 22χρονη και ένας 27χρονος, συνελήφθησαν το απόγευμα της Παρασκευής σε περιοχή της Καστοριάς, και φέρονται να είχαν ρόλους «εισπράκτορα» και «συνεργού εισπράκτορα», αντίστοιχα. Επιπλέον, αναζητείται ένα τρίτο μέλος της οργάνωσης, το οποίο είχε τον ρόλο του τηλεφωνητή.

Η υπόθεση περιλαμβάνει έξι περιπτώσεις τηλεφωνικής απάτης που διαπράχθηκαν από τις 12 έως τις 23 Μαΐου σε περιοχές της Καστοριάς, των Γρεβενών, της Πτολεμαΐδας και της Δράμας, με θύματα έξι γυναίκες. Οι δράστες προσποιούνταν λογιστές, πείθοντας τα θύματα να παραδώσουν μετρητά και κοσμήματα με την υπόσχεση ότι θα «διασφαλίσουν» τα χρήματα και τα τιμαλφή τους.

Από την έρευνα προέκυψε ότι οι επιτήδειοι απέσπασαν συνολικά χρηματικά ποσά και χρυσαφικά αξίας που υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ. Κατά την σύλληψη των δύο ατόμων, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι χρησιμοποιούσαν όχημα που είχε εμπλακεί σε παρόμοια υπόθεση στη Νάουσα. Σε έρευνα που ακολούθησε, βρέθηκαν κρυμμένα χρυσαφικά και 18.615 ευρώ, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους νόμιμους κατόχους τους.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν το όχημα που χρησιμοποιούσαν και τρία κινητά τηλέφωνα. Σε βάρος των δύο συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη και εγκληματική οργάνωση, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό του συνεργού τους. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

Δείτε όλη την ροή ειδήσεων

Πηγή: Politic.gr