Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024, 9:32:13 πμ
Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου 2014 20:50

Συνάντηση Μώραλη-Κικίλια για την αστυνόμευση του Πειραιά

Η αστυνόμευση του Πειραιά και η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού των πρώην δημοτικών αστυνομικών που εντάχθηκαν στο δυναμικό της ΕΛ.ΑΣ., για την κάλυψη των αναγκών του δήμου σε αρμοδιότητες που κάλυπτε η Δημοτική Αστυνομία, όπως η πάταξη του παραεμπορίου, η παράνομη στάθμευση και ο έλεγχος των κοινόχρηστων χωρών.
Αυτά ήταν τα θέματα που συζήτησαν ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλης Κικίλιας με τον δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη σε συνάντηση που είχαν την Τρίτη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Πειραιά, ο υπουργός ενημέρωσε τον δήμαρχο ότι ήδη έχουν δοθεί οι εντολές για την καλύτερη υλοποίηση των συγκεκριμένων θεμάτων.

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο δήμαρχος Πειραιά δήλωσε: «Είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση για την ασφάλεια του Πειραιά. Στόχος της νέας δημοτικής αρχής είναι η δημιουργία των προϋποθέσεων για την προστασία των πολιτών και για την εύρυθμη λειτουργία της πόλης. Εχέγγυο για την υλοποίηση είναι η αγαστή συνεργασία με τον επικεφαλής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά, Ταξίαρχο κ. Κωνσταντίνο Τσαρδινάκη και τον Διοικητή της Τροχαίας Πειραιά κ. Σπύρο Λάσκο».

Πηγή: Το Βήμα