Κυριακή, 20 Ιουνίου 2021, 12:56:21 πμ
etpa
Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021 16:13

Θεσσαλονίκη: Προς ενίσχυση ο στόλος του ΟΑΣΘ με leasing- Μάιο ο διαγωνισμός για προμήθεια 800 οχημάτων

Συντάκτης:

Παραπέμποντας σε επίσημες ανακοινώσεις εντός των επόμενων ημερών, ο αρμόδιος Υφυπουργός Γιάννης Κεφαλογιάννης αναφέρθηκε στη σύσκεψη που έγινε σήμερα στα γραφεία του ΟΑΣΘ.

Ο κ. Κεφαλογιάννης διεμήνυσε οτι το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αντιμετωπίζει πολύ θετικά την ενίσχυση του στόλου του ΟΑΣΘ , με το μέτρο της προαίρεσης για τη μίσθωση με leasing περισσοτέρων λεωφορείων, ενώ στη σύσκεψη παρέστησαν διοικήσεις και μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού καθώς και του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ).

«Στόχος της ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών είναι η ενίσχυση των συγκοινωνιών του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης ενόψει μάλιστα και του σταδιακού ανοίγματος της οικονομίας και της κοινωνίας» τόνισε ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, συμπληρώνοντας ότι από τον Ιούλιο του 2019, οπότε κυκλοφορούσαν στους δρόμους του νομού περί τα 210 -230 οχήματα, «σήμερα, μέσα από τη διαδικασία του leasing και τη συνεργασία με τα ΚΤΕΛ, κυκλοφορούν στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης 430-440 οχήματα».

Τον Μάιο ο διαγωνισμός για 800 οχήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκης

Στο μεταξύ, εντός του επόμενου μήνα αναμένεται να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την προμήθεια 800 επιπλέον οχημάτων νέας τεχνολογίας (300 ηλεκτροκίνητα, 200 υβριδικά, 300 φυσικού αερίου) για Αθήνα και Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με το πλάνο που εκπονήθηκε και εξέθεσε ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, ενώ όπως πρόσθεσε, με διαγωνισμό που προγραμματίζεται να διενεργηθεί το 2022, θα αγοραστούν επιπλέον 500 καινούργια λεωφορεία. Από το σύνολο των 1300 λεωφορείων, ο ΟΑΣΘ αναμένεται να πάρει περίπου το 1/3, δηλαδή 420-430 αστικά λεωφορεία.

Ερωτηθείς για τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, ειδικά των οδηγών, ζήτημα που έθεσε το συνδικάτο εργαζομένων τους, ο πρόεδρος και διευθύνων του Οργανισμού Γιώργος Σκόδρας ανέφερε ότι το ζήτημα έχει διευθετηθεί και την προσεχή Δευτέρα 19/4, θα σταλούν τα ΑΜΚΑ των εργαζομένων στο αρμόδιο υπουργείο, προκειμένου άμεσα να ξεκινήσει η διαδικασία.

Δείτε επίσης: Εποικοδομητική συνάντηση Γ. Κεφαλογιάννη – Κ. Ζέρβα στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: Politic.gr