Κυριακή, 16 Μαΐου 2021, 2:47:23 μμ
etpa
Σάββατο, 17 Απριλίου 2021 11:20

Θεσσαλονίκη: Τέλος η κατάληψη στο ΑΠΘ

Συντάκτης:

Αποχώρησαν από την κατάληψη στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο στην Θεσσαλονίκη, οι φοιτητές που διαμαρτύρονταν για το νομοσχέδιο για την αστυνομία στα πανεπιστήμια.

Οι φοιτητές αποχώρησαν νικητές και με πυρσούς, πυροτεχνήματα και συνθήματα, με την Κυβέρνηση να αναβάλλει για τον Σεπτέμβριο το νομοσχέδιο.

Μέλη φοιτητικών συλλόγων είχαν αποκλείσει τις τελευταίες ημέρες τις εισόδους, περιμετρικά από το campus του ΑΠΘ, ενώ συνεχίστηκε και η κατάληψη του κτιρίου διοίκησης της πρυτανείας, ζητώντας, μεταξύ άλλων, να μην εγκατασταθεί πανεπιστημιακή αστυνομία στα ΑΕΙ της χώρας και να επαναλειτουργήσουν οι σχολές.

«Θεωρούμε ότι ολοκληρώσαμε το στόχο που είχαμε θέσει», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι 12 φοιτητικοί σύλλογοι που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις, προσθέτοντας, ότι θα συνεχίσουν να επιδιώκουν «την μαζικοποίηση και τη συμμετοχή στους συλλόγους και στους συλλογικούς αδιαμεσολάβητους αγώνες του φοιτητικού κινήματος».

Να σημειωθεί, ότι ο αποκλεισμός των εισόδων ξεκίνησε το πρωϊ της Πέμπτης, ενώ μέλη άλλων φοιτητικών παρατάξεων συμμετείχαν στην κατάληψη της πρυτανείας.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Πατέρας και γιος έχασαν την μάχη με τον κορονοϊό με διαφορά ωρών

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Πηγή: Politic.gr