Σάββατο, 8 Μαΐου 2021, 12:40:19 πμ
etpa
Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2021 14:28

Θεσσαλονίκη: Υπό κράτηση ο 48χρονος Ρουμάνος για την κλοπή τεσσάρων πολυτελών ρολογιών στην Ελβετία

Συντάκτης:

Υπό κράτηση θα παραμείνει στη Θεσσαλονίκη, ύστερα από διαταγή του εισαγγελέα εφετών, ο 48χρονος Ρουμάνος, ο οποίος κατηγορείται για την κλοπή τεσσάρων ρολογιών συνολικής αξίας 1,1 εκατ. ευρώ στην ελβετική πόλη Νεσατέλ.

Το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο θα αποφανθεί στη συνέχεια αν θα εκδοθεί ή όχι στην Ελβετία. Η σύλληψη του 48χρονου έλαβε χώρα την περασμένη εβδομάδα στο αεροδρόμιο “Μακεδονία”, ύστερα από εκτέλεση εντάλματος των διωκτικών αρχών της Ελβετίας (σ.σ. η πτήση ήταν από Βουκουρέστι).

Σύμφωνα με τα διωκτικά έγγραφα, η πράξη τελέστηκε στις 28 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους, όταν ο 48χρονος, μαζί με συνεργό του, επισκέφθηκαν επιχείρηση, με σκοπό την αγορά πολυτελών ρολογιών. Κατόπιν επίδειξης από προσωπικό της εταιρείας κατέληξαν σε τέσσερα πανάκριβα μοντέλα που ήταν τοποθετημένα, το καθένα σε θήκη. Οι κατηγορούμενοι φέρεται ότι με ταχυδακτυλουργικό τρόπο αντικατέστησαν τα πολυτελή ρολόγια με αλλά φθηνότερης αξίας, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί. Η πράξη τους διαπιστώθηκε στις αρχές του επόμενου έτους, όταν οι υπάλληλοι άνοιξαν τις θήκες, έχοντας διαπιστώσει την πτώση του ενδιαφέροντος για την αγορά αυτών των ρολογιών.

Ο κατηγορούμενος αρνείται την εμπλοκή του στην υπόθεση. Δια του συνηγόρου του αιτήθηκε να αποστείλουν οι ελβετικές διωκτικές αρχές αποδεικτικά στοιχεία, βάσει των οποίων ταυτοποιήθηκε ως δράστης, όπως φωτογραφικό υλικό από το κύκλωμα ασφαλείας της επιχείρησης, δακτυλικά αποτυπώματα κ.ά.

Δείτε επίσης:Κιλκίς: Θανατηφόρο τροχαίο προκάλεσε 86χρονος

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: Politic.gr