Κυριακή, 21 Απριλίου 2024, 9:22:28 πμ
Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2014 17:50

Χρησμός Καμμένου για την ψήφο των βουλευτών των ΑΝΕΛ

Αβέβαιος για την στάση των βουλευτών του στην τρίτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας είναι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, σύμφωνα με συνέντευξή του στους Financial Times.


«Δεν είμαι βέβαιος για το αν όλοι οι βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ, θα παραμείνουν πιστοί στη γραμμή του κόμματος» αναφέρει ενώ τονίζει ότι «πρέπει όλοι να παραμείνουμε πιστοί στην εντολή που λάβαμε από την εκλογική μας βάση για να χαράξουμε πολιτική απέναντι στη λιτότητα και την ασκούμενη πολιτική».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ εμμένει στην άποψή του ότι η χώρα πρέπει να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές, καθώς «χρειάζεται μία νέα οικονομική πολιτική που θα περιλαμβάνει μία γενναία αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους που δεν είναι βιώσιμο το συντομότερο δυνατόν», ενώ επισημαίνει ότι επιδιώκει μια κυβέρνηση συνασπισμού με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ, από την οποία θα αποκλειστούν τα κόμματα των μνημονίων».

Κουίκ: Ο πρόεδρος αναφερόταν στους ανεξάρτητους βουλευτές

Ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ έκανε την ακόλουθη σχετικά με την συνέντευξη του Π. Καμμένου στους FT.

«Διευκρινίζεται με απόλυτη σαφήνεια και κατηγορηματικότητα ότι η αναφορά του Προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου δεν αφορούσε βουλευτές των Ανεξαρτητων Ελλήνων, αλλά βουλευτές ανεξάρτητους και κυρίως εκείνους οι οποίοι για τους δικούς τους λόγους έφυγαν από το Κίνημα.

Δηλώνουμε για μία ακόμα φορά ότι τα 12 «όχι» είναι δεδομένα και στις τρεις ψηφοφορίες. Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου κοντή γιορτή.

Οι συγκυβερνώντες να ετοιμάζονται να στήσουν τις κάλπες για εθνικές εκλογές. Δεν θα τις αποφύγουν».
Πηγή: Το Βήμα