Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024, 12:34:44 πμ
Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2014 18:50

Υπογραφή σύμβασης για τον βρεφονηπιακό σταθμό του Λιμενικού

Την Προγραμματική Σύμβαση για τη λειτουργία του Βρεφονηπιακού Σταθμού του Λιμενικού Σώματος στη Δραπετσώνα υπέγραψε την Τετάρτη ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Τη σύμβαση συνυπογράφουν επίσης, ο Δήμαρχος Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Χρήστος Βρεττάκος και ο Πρόεδρος Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Αττικής, Πειραιά και Νήσων Αθανάσιος Τσατσουλής.

Η υπογραφή της σύμβασης έγινε στο πλαίσιο της συνάντησης του κ. Βαρβιτσιώτη με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Αττικής, Πειραιά και Νήσων, στο υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου η σύμβαση αποσκοπεί στην παροχή υπηρεσιών φύλαξης των βρεφών και νηπίων των εργαζομένων στη Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, στην παροχή σωστής διαπαιδαγώγησης, φροντίδας και ψυχαγωγίας νηπίων, βρεφών εργαζομένων στο Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.και στην την προπαρασκευή των παιδιών αυτών για τη φυσική του μετάβαση στο σχολικό περιβάλλον.

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι θα παρέχεται ο χώρος από το Δήμο Δραπετσώνας, ενώ περιγράφονται και οι υποχρεώσεις του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου που αφορούν τη στελέχωση με το κατάλληλο προσωπικό του Βρεφονηπιακού Σταθμού, την παροχή υπηρεσιών υγιεινής και καθαριότητας, καθώς και την προετοιμασία γευμάτων. Επιπλέον, αναφέρεται ότι η διάρκεια της σύμβασης ορίζεται στα δύο έτη.

Ο κ.Βαρβιτσιώτης, μετά το τέλος της συνάντησης δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «βρισκόμαστε σε διαρκή διάλογο με τις συνδικαλιστικές ενώσεις, προκειμένου να επιλύονται τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άντρες και οι γυναίκες που υπηρετούν στο Λιμενικό Σώμα. Είχα την ευκαιρία πριν από ένα μήνα να επισκεφθώ τον Βρεφονηπιακό Σταθμό στη Δραπετσώνα, που πραγματικά ανακουφίζει τους γονείς των παιδιών και να δω την πολύ καλή δουλειά που γίνεται εκεί. Όπως είχα δεσμευτεί, υπογράφεται η προγραμματική σύμβαση που διασφαλίζει τη λειτουργία του Σταθμού».

Επεσήμανε ακόμη ότι «σε μία περίοδο κρίσης, είναι παρά πολύ σημαντική η οποιαδήποτε κοινωνική υπηρεσία. Στόχος μας είναι να διευκολύνουμε όσα περισσότερα στελέχη μπορούμε και σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε. Για πρώτη φορά, άλλωστε, έχουμε εντάξει το Λιμενικό Σώμα σε τόσα ευρωπαϊκά προγράμματα, ώστε τα χρήματα σήμερα που πήγαιναν σε άλλους σκοπούς, να μπορούν να εξοικονομηθούν για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και άλλες παροχές για το προσωπικό. Η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί».

Από την πλευρά του, τέλος, ο Πρόεδρος Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Αττικής, Πειραιά και Νήσων ευχαρίστησε τον υπουργό Ναυτιλίας και πρόσθεσε πως ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα ήταν αυτό του Βρεφονηπιακού Σταθμού λέγοντας πως ο υπουργός έχει δρομολογήσει την Κ.Υ.Α η οποία επιλύει οριστικά το θέμα του αναγκαίου νομικού πλαισίου για την εύρυθμη λειτουργία του παιδικού σταθμού.

Πηγή: Το Βήμα